Budapesten utazhatunk a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón

Budapesten utazhatunk a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón

Egy igazi reformkori gőzhajó fedélzetéről nézhetjük meg Budapest legszebb nevezetességeit.

Kisfaludy gőzös 1846. szeptember 21-i indulásával kezdetét vette a hajózás a Balatonon, ahol ekkor nem voltak még kikötők, egy hajóval, amit a nép csak „kerekesnek” becézett, egy ötlettel, ami a legnagyobb magyar fejéből pattant ki: Széchenyi gőzhajtású álma valósággá válva sokáig szelte teljes gőzzel a habokat, mígnem 1887-ben leselejtezték.

A Kisfaludy az első balatoni gőzhajó replikája, megépítésére 2013-ban került sor, az eredeti 1846-os hajó megjelenését alapul véve. A Kisfaludy Lapátkerekes Gőzössel a Balaton után mostantól már a Dunán találkozhatunk. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen a főváros reformkori hangulatú sétahajóról nézve, akkor jelentkezhetek egy 1 órás városnézésre a fedélzeten.

A Kisfaludy egyedi megjelenésével, hatalmas lapátkerekeivel, arany és fekete hajótestével páratlan jelenség a Dunán.A Kisfaludy az Erzsébet híd lába mellett található Dock 10-ből indulva, 1 órás dunai városnéző hajóutakat kínál. A városnézésen kívül a hajó szalonterében egyedülálló kiállítással is várnak mindenkit.

A hajómúzeum megeleveníti a reformkor világát, úgy érezhetjük magunkat, mintha visszautaztunk volna az időben egy 19. századi gőzösön. Betekintést nyerhetünk a hajó egykori utasainak és legénységének mindennapjaiba is.

További információk és jegyvásárlás itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »