Ötödik alkalommal rendezik meg a Kőfesztet augusztus elején

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kőfesztet augusztus elején

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kőfesztet augusztus 2. és 6. között Veszprém vármegyében a Káli-medence tíz településén, ahol több mint kétszáz program várja az érdeklődőket.

a Kőfeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program térségének olyan pontjára hozott öt éve új rendezvényt, amely turisztikai attrakcióival és az itt élők vendégszeretetével korábban is megérdemelte volna a reflektorfényt.

a Kőfesztet egy olyan fesztivál, amely közösséget teremt, hiszen a hagyományok felelevenítésével az itt élő közösségekre építve egész évben olyan rendezvénysorozatot valósít meg, amely hozzáad a térség karakteréhez. Emellett pedig táj- és közösségazonos is.

A tíz településen – Ábrahámhegyen, Badacsonyban, Balatonhenyén, Kékkúton, Köveskálon, Kővágóörsön, Pálkövén, Révfülöpön, Salföldön és Szentbékkállán – tartott Kőfeszt programjai ingyenesek.
A tavalyi programok több mint 40 ezer látogatót vonzottak, de továbbra sem egy tömegrendezvény rendezése a cél.

A programok közül kiemelte, hogy Petőfi 200 címmel Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Szalonna és Bandája, illetve a Modern Art Orchestra ad műsort szerdán a kővágóörsi sportpályán, szombaton pedig a kővágóörsi Mozi Étteremben Cseh Tamás születésének 80. évfordulója előtt tiszteleg a Vodku Fiai.

Az öt napon fellép mások mellett Tóth Gabi, a Szent Efrém énekegyüttes, a Blues MD Tátrai Tiborral, Dresch Mihály, és a Liszt Ferenc Kamarazenekar is. A Pannon forgatag Veszprém vármegye népzenei néptánchagyományait mutatja be, vasárnap pedig újdonság lesz a Kő-Bajusz-Feszt, hiszen a Magyar Bajusz Társaság 15 év után a Kiskunságból a Kőfesztre hozza a bajszos emberek találkozóját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »