Újra utazhatunk napijeggyel a Bakonyba, a Dunakanyarba és a Balatonra

Újra utazhatunk napijeggyel a Bakonyba, a Dunakanyarba és a Balatonra

Április 29-től újra elérhetők a Dunakanyar és a Bakony napijegyek, valamint a Balaton24 és Balaton72 jegyek is. A MÁV-Volán-csoport, illetve a Dunakanyar esetén a Mahart kijelölt járatain is érvényes napijegyekkel könnyebben és kedvezőbb áron lehet utazni Magyarország kirándulóhelyeire.

Az elmúlt években egyre több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezettek be a legkedveltebb régiókban, amelyek a helyközi busz- és vonatjáratokra egyaránt érvényesek. A Dunakanyar napijegyből, a Bakony napijegyből, valamint a Balaton24 és Balaton 72 jegyekből az elmúlt években már több mint 100 ezer darabot értékesített a MÁV-Start különböző csatornáin – írta a társaság közleményében.

Dunakanyar napijegy

Pénteken indul a hajózási szezon a Dunán, így már a május 1-jei hosszú hétvégén érdemes lesz vízi utazással egybekötött programot szervezni a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis térségébe.A MÁV-Volán-csoport és a Mahart kijelölt járataira érvényes Dunakanyar napijegy egyszerűbb és olcsóbb utazási lehetőséget kínál a környékre látogatóknak, akár vonattal, busszal, hajóval vagy hévvel közlekednek.Április 29-től május 21-ig és szeptember 18-tól október 31-ig szombati, vasárnapi, valamint ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, míg május 23-tól szeptember 17-ig keddtől vasárnapig bármely napon megváltható a Dunakanyar napijegy, amely a felnőtteknek 2499 forintba, 26 éven aluliaknak 1999 forintba kerül.

Bakony napijegy

A 2021-ben bevezetett Bakony napijegy az egyik legszebb hazai, a Cuha-patak völgyében futó Győr–Veszprém vasútvonalon és a Volánbusz környékbeli járatán biztosít korlátlan utazási lehetőséget az érvényesség napján.

A szintén április 29-től elérhető napijegy egészen október 31-ig, minden napra megváltható, és korlátlan utazásra jogosít a Győr–Veszprém vasútvonalon, továbbá a Volánbusz járatain Veszprém–Lókút–Eplény–Olaszfalu–Pénzesgyőr–Zirc–Nagyesztergár–Bakonynána–Szápár–Csetény–Veszprémvarsány–Románd–Bakonyoszlop–Dudar–Borzavár–Bakonybél–Porva–Csesznek–Bakonyszentkirály–Fenyőfő–Bakonykoppány–Bakonyszücs–Bakonyszentlászló–Bakonygyirót települések közötti utazásra. A teljes árú napijegy ára 1199 forint, míg 26 éven aluliaknak 799 forint.

Balatoni napijegyek

A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel a Balaton körül, továbbá Tapolca és Sümeg között, a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán 2. kocsiosztályon, valamint a Volánbusz által jellemzően a tó partján közlekedtetett autóbuszokon is korlátlanul utazhatunk.

Április 29-től október 31-ig minden napra megválthatók a 24, illetve 72 óráig érvényes jegyek. A 24 órás jegy ára a vasúti pénztárakban és automatákban 1090 forint, 26 éven aluliaknak 750 forint, míg a 72 ára érvényes jegyért a pénztárakban és automatákban 2740 forintot, a 26 éven aluliaknak 1850 forintot kell fizetni. Online váltva 10 százalékkal kedvezőbb az ár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »