Felfedeztük Szombathely legjobb éttermét!

Felfedeztük Szombathely legjobb éttermét!

Szombathelyi városfelfedező túránk során, szerettünk volna egy jó, és reális árakon dolgozó étteremben valami finomat ebédelni, ezért ajánlás alapján betértünk a Fő tértől pár lépésre található Iseum romterületnél levő Café Móló étterembe. Nagyon jól tettük…

A kívülről első ránézésre így a szomorkás téli délutánban kicsit egyszerűnek, átlagosnak tűnő, de a díszektől kedves külső után (barátságos, romantikus terasza természetesen ilyenkor nem dobja fel a külső képet) épületbe lépve a pozitív csalódásunknak nem tudtunk nem hangot adni. Az ízléses, kicsit keleties atmoszféra érzésvilágát adó, nagyon barátságos, meleg hangulatú belső tér, azonnal maradásra invitál bárkit, és erre az azonnal megjelenő, udvarias, segítő kész, ízlésesen öltözött személyzet is „rásegít”.

Akár a hatalmas ablakoknak köszönhetően világos, panorámás asztaloknál, akár valamelyik hangulatos boxban foglalunk helyet, úgy a székek, mint a „pamlagok” maximális kényelmet biztosítanak, hosszabb tartózkodás esetén is vendégmarasztalók, akár az egész atmoszféra.  Az alapterítés is esztétikus, a hangulatosan kialakított belső térhez jó ízléssel passzol. Az étlap nem tartalmaz több száz tételt, pont annyit, ami az étterem neve és „besorolása” kíván, de a sok különleges finomság közül így is ajánlott a segítőkész felszolgálók segítségét kérni.

A modern mellékhelységek (ahogy a vendég tér is…) patyolat tiszták, felszereltek, a gondos kezek, és a maximális odafigyelés nem csak az étteremre, hanem egyértelműen a teljes vendégkiszolgálásra kiterjed.

Az első kulináris meglepetés a teánk megrendelésekor ért, valódi, komoly mennyiségű teanövényekből, nagyméretű kacsóban, minden „hozzávalóval” tálalták fel tálcákon, nem egy pohár meleg víz, zacskós teafűvel a kistányéron. Sajnos ritkán tapasztalni ilyent, még jóval magasabb árszintet képviselő helyeken is, de itt legalább ez is pozitívum!

Az ételkínálatban egyértelműen találunk olyan tételeket, amit gyakorlatilag bárhol megkóstolhatunk, de minden képen érdemes a sok egyedi étel közül választanunk. Ha szeretjük, semmi képen ne hagyjuk ki a hely egyik specialitását, a kissé csípős rizottó ágyon pompázó bélszínt, vagy a széles tésztaétel kínálatból a pestós, tejszínes csirkemelles költeményt, a kulináris élmény garantált. Igen népszerűek a különleges halételek is a vendégek körében, de aki „egyszerűbb” fogással szeretné beérni, azokat a fenséges pizzák várják több tucat variációban.

A hely abszolút ideális találkozások, megbeszélések, tárgyalások helyszínéül is, vagy akár egy „beüléshez” is tökéletes választás, ha nem ebéd vagy vacsora a cél. Ilyenkor például, teázáshoz, kávázáshoz, vagy valami italhoz egy remek Tapas is kiváló választás lehet. Egy biztos, bármit is válasszunk, sem a mennyiségre, sem a minőségre, sem a remek ízekre nem lesz panaszunk.

És akkor az örök kérdés, ami az ilyen remek, ínycsiklandózó, és bőséges mennyiségben, egy ilyen hangulatos helyen bemutatott ételek után felvetődik, mennyire kell a zsebünkbe nyúlni. Nos, az eddig szerzett, mindenre kiterjedő pozitív tapasztalatok itt sem váltanak irányt, a remek ár/érték arányú ételek árai, bőven a várakozásaink alatt vannak, még akkor is, ha Szombathely belvárosáról, és egy színvonalas étteremről beszélünk.

És milyen meglepetéseket tartogat még számunkra ez remek hely, melyet szakmai szemmel is csak ajánlani tudunk? Nos, minden képen érdemes betérnie mindenkinek ide, aki Szombathelyen jár, és a saját magának megtapasztalni, garantáltan nem fog semmiben sem csalódni. És nem utolsó sorban, egy pompás kulináris élménnyel fogja folytatni ennek a gyönyörű városnak a felfedezését!

Bővebb információ: www.molorestaurant.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »