Megtaláltuk a leginkább ajánlható éttermet Esztergomban

Megtaláltuk a leginkább ajánlható éttermet Esztergomban

Az Adventi Esztergom felfedezése alatt, mint azt korábbi cikkünkben bemutattuk, az Adalbert Hotelben szálltunk meg, ahol viszont nincs csak reggelizési lehetőség. A rossz idő miatt kihasználtuk azt a fantasztikus lehetőséget, hogy a szálloda kapujától pár méterre, egy, már az ablakokon keresztül is rendkívül hangulatos étterem invitálta éhes hasunkat, finom falatokkal, egy szemmel láthatóan barátságos helyen megtölteni. Hát nagyon jól tettük, hogy betértünk!

Az utcáról belépve gyakorlatilag egy üveggel fedett, körbeépített udvarra lépünk be, ami nyáron nyitott teraszként üzemel, de ilyenkor is egy romantikus zártkert hangulatával, és kellemes meleggel vár minket. Van lehetőség akár bokszokba, akár asztalokhoz ülni. Nappal a természetes fény, sötétedés után a nyári kellemes estéke idéző hangulatvilágítás fényei alapozzák meg hangulatunkat a finom falatokhoz. Természetesen van egy zárt, belső része is, ha valaki egy „megszokott” éttermi miliőre vágyik.

Mindenhol példás tisztaság, minden asztal frissen terített, a mosdó tiszta, a személyzet minden szempontból első osztályú, segítő kész, barátságos.

Az étlapot böngészve kicsit aggódtunk, hogy ennyi féle, jobbnál jobb ételt hogy tudnak kínálatba tartani, a választás enyhén szólva is nehéz, de mint később a többi asztalt is szemügyre véve meggyőződtünk róla, valóban minden ételt tökéletesen elkészítve viszonylag rövid idő alatt a vendégek elé tudnak tenni.

Mivel az időpont miatt csak utánunk kezdet az egyre több vendég beülni az étteremben, így csak az árak alapján próbáltuk meg belőni, mennyi ételt is rendeljük. A mai árszinteket pontosan ismerve, az árak alapján egyből kétszemélyes levest, nagy tálat főfogásnak, és desszertet is rendeltünk, mivel úgy gondoltuk, ennyiért csak „menü adag” lesz. Tévedtünk….

A ténylegesen házias Tyúkleves leves valóban „gazdagon” érkezett, a legalább négy leveses tálat megtöltő „retrós” igazi lábasban megállt a szedőkanál. Amikor a hatalmas, színültig telepakolt fatányéron megérkezett a főétel, reklamáltunk, hogy nem kétszemélyes tálat kértünk, nem értették miről beszélünk. Ez egy adag, ha nem bírunk vele, csomagolnak. Gasztronómiai versenybíróként, illetve gyakorló séfként elmondhatjuk, hogy igazi kulináris élményben volt részünk, igaz vagy egy órát ültünk a tálak mellett, de mindent meg kellett kóstolni, érdemes volt!

Később a többi asztalnál is láttuk, hogy nem mi „nyúltunk bele”a jó választásba, minden adag ekkora, ezeken az árakon. Minden esetre érdemes üres hassal érkezni, de kérés nélkül is csomagolják, amivel nem tudunk megbirkózni. Viszont a desszerteket sem szabad visszamondani, minden képen hagyjunk egy kis helyet a különleges palacsintának, vagy a Somlóinak vagy a pompás házi pitének.

Az étterem az egyik legjobb helyen található, bár kicsit nehéz elsőre megtalálni, mert az utca felé idényen kívül, terasz híján, csak kis felülete van. Szinte mindenki elmegy előtte, mivel a Bazilika hegyről, a vár mellett, a belváros, a múzeumok, a cukrászdák, a csatorna sétány, vagy épen a Szécsényi tér felé sétálva kikerülhetetlen, de kocsival is útba esik, előtte halad el a várost átszelő főút, ami a Bazilikát is összeköti a várossal.

A helyeik által is (nem véletlenül…) igen kedvelt étterembe szerencsére van bőven hely, ami kell is, de szezonon kívül nem kell asztalt foglalnunk, ha a mai éttermi árakhoz képest igen kedvező áron, rendkívül finom, és kifejezetten bőséges ételeket szeretnénk fogyasztani Esztergomi tartózkodásunk alatt! Csak ajánlani tudjuk, véleményünk szerint az „igazi” éttermi kategóriában ár/adag/mennyiség/minőség/hely színvonala és hangulata arányban garantáltan jobb helyet nem találunk nem csak Esztergomban, a környéken sem! Minden képen érdemes kipróbálni!

További információ: www.next-restaurant.hu 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »