A Keszthelyi Halászcsárdában jártunk

A Keszthelyi Halászcsárdában jártunk

Hiába nincs nyár, és nincs strandidő, a Balaton nyugati csücskében megbúvó, Festeticsek városát, Keszthelyt, az év minden szakában érdemes felkeresni. Mi most átutazóban voltunk ebben a szépséges városban, de semmi képen nem hagytunk ki egy remek gasztronómiai élményt, a tó partján fekvő, közel száz éve üzemelő Halászcsárdában.

Még ebben az évszakban is festői helyen elhelyezkedő, a Helikon strand (nem város felőli…) mellett, közvetlenül a Balaton partján, a városból ki/bevezető útnál található, a Festeticsek által 1934-ben épített, hangulatos vendéglő kihagyhatatlan célpontnak ígérkezik mindenkinek, aki igazán finom és bőséges lakomára vágyik.

Az ódon, de korhűen és igényesen felújított falak közé lépve egyből kellemes autentikus zene, és mindenben a halászcsárda jellegének megfelelő kép fogad minket, no meg udvarias személyzet, aminek bizony oszlopos tagja maga a tulajdonos is. Természetesen télen nem lehet a gyönyörű panorámával rendelkező teraszon fogyasztani, vagy legalábbis nem feltétlenül célszerű, de a belső tér hangulata messze kárpótol minket.

A rendkívül ötletes, ízléses, „régi módi”étlap nem tartalmaz sok fogást, viszont azok mind egy szálig hagyományos módon készülő, javarészt a Balatonra és környékére jellemző ételek. Nem kell felállniuk a kopoltyúsokat nem kedvelőknek, természetesen nem csak halételek szerepelnek a repertoárban, de nem szabad elhagyni úgy az éttermet, hogy nem kóstoljuk meg valamelyik, a Balaton adományából származó fogást. Kifejezetten ajánlott a pompás, kis bográcsban szervírozott halászlé, vagy a régies tálon ínycsiklandozó harcsapaprikás remek igazi házi túrós csuszával! Persze ez utóbbi magában is tökéletes főétel a halászlé után, tekintetbe véve az egyáltalán nem spórolós adagokat… Ha valakibe még fér desszert, bármelyik jó választásnak ígérkezik, de a rétest például ajánlatos legalább két emberre számítva rendelni.

Jogos kérdés Balatonnál, egy ilyen remek és szinte folyamatosan teltház közeli étteremben a pénztárcánk vastagságának csökkenése. Nos nem csak akkor nem vékonyodik, ha kártyával fizetünk, a helyhez, a Balatonhoz, a minőséghez és a mennyiséghez mérten tökéletes az ár/érték arány, de azért nyilván magasabb, mint belvárosban a giroszosnál.

Mint azt a helyszínen megtudtuk, a város és a környék egyik legkedveltebb esküvői és rendezvény helyszíne is a gyönyörűen felújított, festői elhelyezkedésű Halászcsárda, hiszen messze földön híres színvonalú szolgáltatásai és ehhez képest az árai döntőek lehetnek a választásnál. Persze nem kell egyből összeházasodni ahhoz, hogy valaki részese lehessen ennek a gasztronómiai élménynek, hiszen az év minden szakában tárt karokkal és finom ételekkel várják a betérő vendégeket!

További információ: www.halaszcsarsakeszthely.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »