Debreceni Advent

Debreceni Advent

November 26-án nyitja meg kapuit a Debreceni Advent. A négy hét alatt vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, kézműves foglalkozások és jégpálya várja a látogatókat.

A puncs- és gesztenyestandok szezonális finomságokkal csalogatják a vásárlókat, a faházak kézműves árukkal és karácsonyi hangulattal árasztják el a nézelődő közönséget. Az adventre hangolt házikók között forralt bort és karácsonyi koktélszínházat is találni, melyeket a kenyérlángos, a bejgli vagy a helyben sütött kürtöskalács illata kísér, hogy mindez a karácsony örömébe ringassa a látogatókat. 

A Piac utcai, a főtéri és a Dósa nádor téri vásári korzón modern és tradicionális termékek egyaránt várhatóak: helyet kapnak a torontáli szőnyegek, a kelim szőttesek, a cserépedények, a mázas bögrék, a kézzel készült fajátékok, a mézeskalácsok, a hargitai gyógyfüvek, az ezernyi féle tea, a karácsonyi díszek és a szaloncukrok.  Több mint 90 ünnepi, feldíszített stand kínál hagyományos kézműves termékeket, kidolgozott karácsonyi díszeket, szezonális ajándékokat és közel 30 faház nyújtja ínycsiklandó finomságok, különleges kulináris élvezetek széles választékát. 

A 750 négyzetméteres nagyságú jégpálya mindennap nyitva tart, és a különböző tematikájú esteken jégdiszkóval várják a korizókat: ’60-as és ’70-es évek stílusban, sci-fi diszkóval és további válogatásokkal készülnek a DJ-k esténként a jeges koreográfiákhoz.

A programkínálatban gyerekek és felnőttek számára szóló események váltják egymást a színpadokon: a városba érkezik többek között Csemer Bogi, Gájer Bálint és a HoneyBeast, fellép a Kodály Filharmónia és a Szent Efrém Férfikar, a gyerekeket a Garagulya Gólyalábas, a Langaléta, a Lángoló Csigák és az Agyagbanda szórakoztatja. A Kossuth téren található majd az Adventi Kuckó, ahol bárki felfedezheti a kézzel készített ajándékok csodáját. 

A Nagytemplom előtti és belvárosi karácsonyi vásár felejthetetlen színfoltja azoknak, akik ünnepi hangulatra vágynak. A látogatók varázslatos karácsonyi légkörbe léphetnek be, melynek egyedülálló hátterét Debrecen belvárosának csodálatos épületei nyújtják. A városi sétány fényei, régi-szeretett és új fényinstallációi – a gömb, a szarvasok, a szán vagy a fényfa, továbbá a hatalmas, élő fenyő hozzájárulnak ahhoz, hogy a nézelődők kiszakadjanak a mindennapokból, és ráhangolódjanak a közelgő, meghitt ünnepre. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »