Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben

Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, az újbor kóstolása és a libalakoma kapcsolódik. November 12-én és 13-án a Szentendrei Skanzen libaételekkel, kézműveskedéssel, borkóstolóval és lámpás felvonulással várja a látogatókat.

A Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a szabadtéri múzeumban. A látogatók emellett bepillanthatnak a vidám őszi társas munkák légkörébe, részt vehetnek terelés bemutatón, hiszen a Márton-nap a gazdasági év végét is jelentette, amikorra az állatokat  behajtották a legelőkről.

Az érdeklődők ezen kívül megismerhetik Szent Márton életét is és érdekességeket tudhatnak meg a liba-kultusz eredetével kapcsolatban. Eljátszhatják a bábszínházban Lúdas Matyi történetét, lesz mesemondás, történelmi és irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.

A kézműves foglalkozásokon textil liba, őszi ajtódísz, madáretető mellett a gyerekek elkészíthetik színes lampionjaikat a Márton-napi lámpás felvonuláshoz.

A Skanzen portái, házai 16 óráig, a Skanzen vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva ezeken a napokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »