Augusztus végén lesz a Savaria Történelmi Karnevál

Augusztus végén lesz a Savaria Történelmi Karnevál

Augusztus 25. és 28. között rendezik meg a XXI. Savaria Történelmi Karnevált Szombathelyen.

A karnevál idejére a Szombathelyről elszármazottak is rendre hazatérnek, és részt vesznek a karneválon a vasi megyeszékhely testvérvárosainak küldöttségei, többen a jelmezes, fáklyás felvonulásba is bekapcsolódnak majd.

Közép-Európa legnagyobb históriás fesztiválján a négy nap alatt 29 helyszínen 300 program közül választhatnak az érdeklődők.

Augusztus 25-én, csütörtökön a főtéri Fórum színpadon este nyolc órakor lesz a nyitóceremónia, amelynek keretében újra fellobban a karnevál lángja, majd Radics Gigi és a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje következik. A következő napokban ugyanott színpadra lép majd a Vad Fruttik, Szűcs Gabi, az Elefánt, az Aurevoir, a Bohemian Betyars és a Parno Graszt is.

Napközben a Kalandvárosban gyermekprogramokat, este Thália kertjében színházi kamaradarabokat kínálnak. A Fő téren újra kinyit majd az Öreg város vására, ahol kézművesek kínálják a termékeiket, de újra végigsétálhatnak a Borok utcáján is, ahol 29 borászat kínálja borait.

A karnevál kiemelkedő eseménye, a történelmi korokat felidéző jelmezes felvonulás augusztus 26-án, pénteken és másnap is este hét órakor indul. A menetben több száz maskarás, köztük gólyalábasok, zászlóforgatók, tűznyelők, dobosok, zenészek és hagyományőrző csoportok produkcióiban lelheti kedvét a közönség.

Csütörtök este a jó és a rossz küzdelmét idézi fel a „tüzes játék”, péntek délelőtt a római légiók seregszemléjét láthatják az érdeklődők, majd különböző harci bemutatók és gladiátorküzdelmek követik egymást az arénában. Péntek délután Kassai Lajos és tanítványai tartanak bemutatót a karneváli közönségnek, amely egy igazi hamisítatlan lovagi tornát is láthat.

Fél áron vonatozhatunk a Savaria Történelmi Karneválra

50 százalékos menettérti kedvezményt biztosít Szombathelyre a MÁV-START és a GYSEV a 2022. augusztus 25. és 28. közötti XXI. SAVARIA Történelmi Karneválra utazóknak.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes – ide értve a 100 km alatti alkalmi menettérti jegyet is – teljes árú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban augusztus 24-én kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb augusztus 29-én éjfélig be kell fejezni.

Az 50 százalékos utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni; feláras vonat igénybevétele esetén pedig az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »