A Hajdúságban készült 2022 Szent István-napi kenyere

A Hajdúságban készült 2022 Szent István-napi kenyere

A Magyar Pékszövetség idén is meghirdette a Szent István-napi kenyérversenyt. Az immár 11. országos versenyen két kategóriában hirdettek győztest.

A Szent István napi Kenyér első helyezettje a balmazújvárosi Gulyás kenyér, amit a Balmaz Sütöde Kft. kemencéiben sütöttek ropogósra, felelevenítve a gulyások békés életének egyik alapvető élelmiszerét. Az idei nyertes kenyér a hosszú érlelésű, kovásszal készült. Négyféle lisztet használtak fel, többek között a teljes kiőrlésű liszt is gazdagítja a terméküket. A kenyér jól átsült, vastag héjazattal rendelkezik. Ez biztosítja a régi paraszti kenyereknek megfelelő akár 10-15 napos eltarthatóságot.

Ha kihasználva a nyári szabadságot ellátogatunk a városba fürdeni egy jót a híres Kamilla fürdőbe, vagy akár ott is alszunk a fürdővel egybeépült, kivalló és megfizethető szolgáltatásokat nyújtó Kamilla Hotelében, akkor helyben is megkóstolhatjuk az eredeti kenyeret!

Az innovatív kategória nyertese a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. batátás kenyere lett. Az egészséges trendeket szem előtt tartva az alakor ősi búzát a tájegység jellegzetes növényével, az édesburgonyával párosították.

A sárgás belezetű kenyér hagyományos technológiával, élesztő nélkül készült.

A nagyközönség augusztus 20-án, a budapesti Magyar ízek utcája rendezvénysorozat keretében a Várkert Bazár sétányon kóstolhatja meg a kategóriagyőztes kenyereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »