Ismét megrendezik Szeged hagyományos borfesztiválját

Ismét megrendezik Szeged hagyományos borfesztiválját

Két év kényszerű szünet után ismét borfesztivált rendeznek Szegeden, az ország legnagyobb borászati seregszemléjén csaknem százötven hazai pincészet kínálatát lehet megkóstolni péntektől.

A 26. Szegedi Borfesztiválon 2022. május 13-22. között szinte az összes hazai borvidék képviselteti magát, és érkeznek borászok a határon túlról is. A látogatók a Széchenyi téren többekkel találkozhatnak az Év bortermelője elismerést elnyerők közül, mások mellett az elmúlt három esztendő díjazottjaival: Koch Csabával a Hajós-Bajai, Borbély Tamással a Badacsonyi és Nyúlné Pühra Beátával az Etyek-Budai borvidékről.

A hagyományoknak megfelelően a fesztiválhoz kapcsolódva idén is rendeznek borversenyt. A Frittmann János soltvadkerti borász elnökölte bírálók mintegy 150 kiváló bort értékelnek vakkóstolással százpontos rendszerben. A megmérettetés eredményhirdetését május 16-án tartják.

Az idei évtől a borfesztiválon kizárólag üvegpohárban lehet kínálni a borokat, így az eldobható műanyag poharak végleg eltűnnek a Széchenyi térről, csökkentve ezzel a bormustra ökológiai lábnyomát, illetve támogatva a kulturált borfogyasztást.

A finom borok, pálinkák és sajtok mellett gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban. A borfesztivállal egy időben indul a Kézműves- és Gasztroudvar a Klauzál téren és a Kincs tér a Dugonics téren. Ezeken a belvárosi helyszíneken a borok és pálinkák mellett kisüzemi söröket és gasztronómiai specialitásokat is lehet kóstolni és csaknem száz kézműves kiállító és kistermelő is kínálja majd portékáit.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat részeként megszervezett fesztiválra érkezőket változatos zenei programok szórakoztatják. A Széchenyi és Dugonics téren négy színpadon dzsessz, blues és folk előadók lépnek majd föl.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »