Május elején rendezik meg a Gizella Napokat Veszprémben

Május elején rendezik meg a Gizella Napokat Veszprémben

Május 2-8. között tartják meg az idei Gizella Napokat Veszprémben, a kínálatban gyermekfesztivál, könnyűzenei és tudományos programok is szerepelnek.

Csaknem 20 helyszínen több mint 50 ingyenes program várja az érdeklődőket. A városrészek lakói zászlós felvonulással csatlakoznak a programokhoz, ezenkívül egy örökségturisztikai konferenciát is szervez a zrt. a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen.

Május 7-én és 8-án a népművészeti kirakodóvásár rendhagyó helyszínen, a posta előtti téren és a Kossuth utcán várja majd a látogatókat.

Könnyűzenei koncertek három belvárosi helyszínen is várják az érdeklődőket. Az Elefánt, a Carson Coma, a KFT, a Deák Bill Blues Band és a PASO mellett veszprémi és helyi kötődésű zenekarok: a Vad Fruttik, a Hősök, az LGT Emlékzenekar, az M.C.S. Blues Band, a Swing-Swing együttes és az Improgress is színpadra lépnek.

Május 7-én és 8-án délután VEB 2023 EKF percek címmel kötetlen beszélgetésekre várják az érdeklődőket a FortunArt udvarba, ahol az idei Magyar Mozgókép Fesztiválról, a Kulthálóról és a Pajta Programról, illetve az Utcakép fejlesztési program sikereiről és kihívásairól is szó esik majd.

A képzőművészeti programoknak a FortunArt udvar ad otthont. Szombaton és vasárnap ezen a helyszínen WAMP Design Vásár, szoborfestés, graffiti és workshop, 3D aszfaltfestés, képzőművészeti performansz, a Művészetek Háza szervezésében szabadtéri festészeti akció és irodalmi piknik, valamint a Nyitott Műterem alkotói várják a látogatókat.

A Gizella Napok alatt, május 7-én veszi kezdetét a GyereKert gyermekfesztivál, melynek keretében öt napra Gizella királyné udvarává változik át a Színházkert. A gyermeknapig tartó programsorozat koncertekkel és meglepetésekkel várja a kisgyermekes családokat. Május 7-én és 8-án, 15-én, 22-én és 29-én a színházkertben megelevenedik a lovarda, a könyvtár, a palotakert, a lovagterem és a trónterem is. Fellép mások mellett a Kaláka, az Apacuka zenekar, a Rutkai Bori banda és Kovácsovics Fruzsina.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »