Nagykőrösön megnyitott a Richter Safari Park

Nagykőrösön megnyitott a Richter Safari Park

A Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok szép, hozzájuk méltó környezetben töltik megérdemelt pihenésüket a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően.

2020-ban nyitotta meg kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafariparkja Szadán, amely szinte rögtön hatalmas népszerűségre tett szert. Ifj. Richter József nagy álma vált valóra ezzel a parkkal – olvasható a park honlapján.

A park hamar kinőtte magát, ezért új helyszínt kellett keresniük.

Egy év kihagyás után új helyre költöztek, hogy az eddiginél lényegesen nagyobb helyen, sokkal szebb környezetben, az állatoknak még nagyobb kifutókat biztosítva egész napos kikapcsolódássá nője ki magát a park.

Több mint 30 hektáros területen kalandozhatunk végig, és közel 200 állat mindennapjaiba tekinthetünk bele a három kilométer hosszú útvonalon végighaladva.

A hatalmas területnek köszönhetően az autós szafari mellet rengeteg egyéb programmal várják a látogatókat. Vendégeik a harminc méteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról a magasból csodálhatják meg az eléjük terülő látványt; az állatsimogatóban pedig az autóból kiszállva közvetlen közelről lehet megnézni vagy akár megsimogatni az állatokat.

Cirkuszi előadásokkal is kényeztetik az ide látogatókat az útvonal végén felállított cirkuszsátorban. A nyár egyik legnépszerűbb látványosságát, a balatoni elefántfürdetést is Nagykőrösön tartják ezentúl, a park területén található négyhektáros tóban. A gyerekeket játszótér várja, és büfé és működik a parkban.

”Mindig arra törekedtem, hogy az állatoknak a legjobb körülményeket biztosítsam, akkor is, amikor még részt vettek a cirkuszi munkában, és ez természetesen így lesz a szafariparkban is” – fejtette ki Ifj. Richter József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »