A Tisza tavi Ökocentrum világa

A Tisza tavi Ökocentrum világa

Igaz, a kellemes tavaszi időben még nem elsődleges turisztikai célpont a Tisza tó, és nincs is még feltöltve vízzel a téli leeresztés után, de vagy egy nyomos érv, amiért ha tehetjük, vegyük erre az útirányt! Ez pedig nem más, mint az évszakoktól függetlenül nyitva tartó Ököcentrum Poroszlón!

A Debrecen felé, a Hortobágyot átszelő 33-as főút pont a komplexum halad el, így nagyon könnyű megközelíteni, ha a környék termálfürdőibe igyekszünk, vagy kulturális kirándulásra érkezünk a cívisvárosba. Jellegzetes tornya már messziről látszik, mielőtt a Tisza tavat átszelő hídhoz érnénk.

Az abszolút barátságosnak mondható belépő kifizetése után vegyük az irányt a főépültbe, ahol egyértelműen a legfontosabb, leghíresebb és leglátványosabb látnivalót találjuk, az akvárium rendszert, melybe összesen több mint egymillió liter víz található. A hihetetlenül látványosan kialakított, az édes vizi állatvilágot bemutató megannyi akvárium közül kiemelkedik az az óriás akvárium, ami maga 535 ezer literes, és a látogatók egy üveg alagút segítségével gyakorlatilag átmennek az akvárium alján. Fontos megemlíteni, hogy ez Európa legnagyobb édesvízi akváriuma…

Egyedi élményt nyújt az „éjszakai erdő” mesébe illő, hangulatos, élethű világa is, de jó szórakozásnak ígérkezik a 3D-s mozi is…

Rendkívül fontos kiemelni, hogy rengeteg interaktív játékkal, bemutatóval, ismertetővel igyekeznek szórakoztatva és egyedi élményt nyújtva bemutatni a terület élővilágát, természeti adottságait, de általános természeti és természetvédelmi ismereteket is a kiállítások megálmodói, megvalósítói. Ezek a szórakoztató ismeretterjesztő játékok kicsiknek, nagyoknak egyaránt jó szórakozást garantálnak.

Minden képen menjünk fel a tetőteraszra, hiszen 360 fokos, fantasztikus körpanoráma vár ránk, tökéletes rálátással a Tisza tó még ilyenkor is festői világára!

Az épületből kijőve irány az állatpark, aminek a döntő többsége ilyenkor már benépesül, és nem csak hogy közvetlen közelről csodálhatjuk meg a környék élővilágának egyedeit, de egy nagy állatsimogató keretében, egy csomó állathoz be is mehetünk etetni, simogatni, főleg a kicsik nagy örömére.

Sajnos ilyenkor „csak” ennyivel kell beérnünk, mert amíg nem töltik vissza az összes vizet, addig sem a különleges hajókirándulásokra nem tudunk menni, sem átmenni nem tudunk a másik hatalmas attrakcióhoz, a nádasok világán átvezető hidakon megközelíthető kilátókhoz, de az legyen egy későbbi kirándulás célja!

Természetesen ez csupán egy rövid bemutatás, annyi a látnivaló és attrakció az Ököcentrumban, hogy akár egy egész napot is el lehet itt tölteni a családnak még ilyenkor is, és egy egész weboldal biztosítja a részletesebb bemutatást. (www.tiszataviokocentrum.hu )

Ami a lényeg, hogy ha tehetjük, minden képen ejtsük útba ezt az ilyenkor is mesés csodavilágot, életre szóló élményeket szerezhetünk! Ha több napot is a környéken és a Hortobágyon maradnánk, és ezt kiegészítenénk egy kellemes wellness/termál pihenéssel is, akkor a legjobb ár/érték arányú választás a Kamilla fürdő és a hozzá tartozó minden szempontból tökéletes Kamilla Hotel Balmazújvárosban. (www.hotelkamilla.com )

Keljünk útra a kellemes tavaszi időjárásban, használjuk ki a napsütést, és azt, hogy még nincs kánikula vagy túl nagy tömeg, és szerezzünk örökéletű élményeket ebben a mesebirodalomban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »