A Soproni Hotel Lövérben jártunk

A Soproni Hotel Lövérben jártunk

A téli, kora tavaszi Sopronról szóló cikkünkhöz szerzett élményekhez, a Sopron feletti hegyekben, a Lövérekben fekvő Hotel Lövért választottuk szálláshelyünknek, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, de nézzünk akkor körül a hotelben.

A több évtizedes múltra visszatekintő szálloda nem csak csodálatos fekvése, hanem a maga korában az eleganciája tette az ország egyik sokak által vágyott pihenő helyéül. Bár az elvárások sokat változtak az elmúlt hosszú évek alatt, de dicséretére legyen mondva a hajdani tervezőknek, a szálloda a mai napig megőrizte kategóriája eleganciáját, és a mostani üzemeltetők is szemmel láthatóan szívükön viselik az épületet.

A hotel előtt levő kivilágított parkoló használata a vendégek részére ingyenes, de ha tömegközlekedéssel érkezük, a belvárosból érkező minden busznak a végállomása a szálloda előtt található.

A jelenlegi mércével is, a 3 csillagos kategóriáján is túlmutató szobái szépen berendezettek, erkéllyel rendelkeznek, melyek mindegyike erdőre néz a szálloda elhelyezkedésének köszönhetően. Az alvást jó minőségű matrac garantálja, egyedül a lepedő alatti védőhuzat védő rétegének zacskós hangja zavaró ha forgolódunk az ágyban.

A kor adottságainak megfelelően a fürdőszoba kicsit kicsi, kádas, a burkolatnak kicsit régies a hatása, de felújított, korrekt, és ahogy az egész szobában a tisztaság példás.

A szobában rendelkezésünkre áll hűtőszekrény is, (feltöltve nincs), és a wellness részleg használatához köpeny, törölköző. (sajnos a közelmúltban ezt más kifejezetten termálvizes wellness szállodáról nem lehetett elmondani.)

Az egész szállodában feltűnő, hogy nagyon komolyan veszik a járványt, mindenhol, minden vendég után mindent fertőtlenítenek, a szobákba csak akkor jönnek be takarítani is, ha kérjük, (viszont akkor azonnal és tökéletes munkát végeznek). Az étteremben két turnusban étkeztetnek a sok vendég elkerülése érdekében, minden vendég után asztalt, széket fertőtlenítek, ami párját ritkítóan példás gondoskodás!

A hangulatos, kandallós hal egyben a bár is, mérsékelt árakon, tökéletes kiszolgálásban lehet részünk, „szervízdíjjal” nem idegesítik a vendégeket, a kínálat és minőség jó.

Az szálló vendégeknek svédasztalos félpanzió, és csökkentett kínálatú ebéd is jár grátiszban. Major Zsolt séf és személyzete olyan gasztronómiát vonultat fel a vendégek részére, ami külön tesztanyagot igényel, ezt a www.gaszzroteszt.hu weboldalon olvashatják.

A szálloda wellness részlege igen, a szépség szalon, és extra wellness része jelenleg nem üzemel. Két szauna, infra kabin, szolárium jakuzzi és egy úszómedence várja a vendégeket, nagyobb vendégszám esetén gondok lehetnek a telítettséggel, de ez nem egy „fürdő hotel”, ide nem ezért érkeznek elsősorban a vendégek, ezt ne felejtsük el. A wellness területén programok, masszázs és edzőterem is várja a vendégeket, a szaunához adnak törülközőt, a tisztaság itt is példás, a személyzet udvarias, segítő kész.

Mint a Soproni cikkünknél írtuk a szálloda mellől több turistaút és gyalogos sétány is indul, elhalad előtte a kerékpárút, és a két kilátót is könnyű innen elérni. Ezekhez vezetett túrát is indít a szálloda. Élménypark van a szomszédban, de a szállodának is van parkja, a halban komplett gyerekszoba is várja a családokat. Számos egyéb lehetőség és aktuális program a weboldalon és a szállodában ismertetőkön található.

Érdemes a weboldalukat nyomon követni, rendszeresen vannak tematikus hétvégék, és zenés táncos estek remek zenekarral és korlátlan italfogyasztással filléres árakon a bálteremben.

A közelben van Sopron hatalmas modern versenyuszodája, így aki nem elégszik meg a szálloda kínálatával, pár perces gyaloglást kell csak bevállalnia, vagy egy buszmegállót.

Az étterem és a bár felsorakoztatja a Soproni borvidék borait, de aki szélesebb körben szeretné ezt megtenni, az talál rá lehetőséget a közelben, illetve a busszal percek alatt elérhető belvárosban is megteheti, ahogy az összes nevezetességet és látnivalót is könnyen el lehet így érni.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy az Osztrák határ mellett egy fantasztikusan jó ár/érték arányú szállodát találunk, mely nem csak a határon túliaknak, de a magyaroknak is maximálisan megfizethető pihenés kínál. A pénzünkért, jóval magasabb szolgáltatási és gasztronómiai ellentételezést kapunk, mint amit a szálloda besorolásától elvárhatunk. Sopron egy gyönyörű város, rengeteg látnivalóval, a Hotel Lövér lehelyezkedése mesés, szolgáltatásai tökéletesek, miden képen megér egy próbát, hogy felkeressék!

További információ: www.hotellover.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »