Kamilla Gyógy – Termál és Strandfürdőben jártunk

Kamilla Gyógy – Termál és Strandfürdőben jártunk

Mivel a tél még érezteti hatását, ezért testnek, léleknek egyaránt kivalló időtöltés  egy kellemes termálfürdőben múlatni az időt. Ezt tette stábunk is, amikor a korábbi cikkünkben bemutatott Balmazújvárosban járt, illetve a Kamilla Hotelben pihent.

Balmazújváros méltán legismertebb és legkedveltebb látványossága a Kamilla Gyógy – Termál és Strandfürdő, amiből természetesen a szezonon kívül a kültéri medencék és élményelemek, szórakoztató és sportlétesítmények nem üzemelnek.  Ez alól kivétel egy, a belső medencetérből kiúszható termálvizes medence, illetve a szauna világhoz tartozó, messze földön híres egyedi 100 férőhelyes szauna. A télen is üzemelő medence mellett találunk egy rendkívül hangulatos, a parkra ablakkal is rendelkező rönkszaunát is, és mellette lenne elvileg igazi „dézsás hidegzuhany” is, bár ennek csak a helye volt meg ottjárttunkkor.

A kb 1100 méteres mélységből előtörő gyógyvíz elsősorban reumás eredetű panaszokra, mozgásszervi és ízületi betegségekre jó, de a fürdő 1951-es megnyitása óta remek relaxációs lehetőségeket is biztosít. Számos gyógykezelés, de wellness masszázsok is igényelhetők a fürdő területén.

Nagyon szép, világos, modern fürdő, mindenhol a fa és az üveg dominál a vízfelületekkel. Célnak és elvárásoknak megfelelő öltözőkkel és mellékhelységekkel rendelkezik, a tisztasággal sem a fürdőben, sem a medencékben nincs gond, a biztonságról nagyszámú, és szemmel láthatóan hozzáértő személyzet gondoskodik.

A hűvösebb vizű medence számos élményelemmel és egy kis átúszó folyosón megközelíthető úszómedence résszel várja a vendégeket, a gyerekeknek külön élmény medencécske áll a rendelkezésére, a játszószoba mellett. A melegebb, kifejezetten gyógymedencében is van masszírozásokhoz való, többféle „dögönyöző” élményelem, és innen tudunk kiúszni a kültéri részre is. A víz nagyon kellemes, szívet nem terheli, párásodásnak a tökéletes berendezéseknek hála nyoma sincs, bármeddig jól tudjuk magunkat érezni a medencékben.

Külön jegy megváltásával használhatjuk a szauna világot, melyben több szauna, gőzkamra, só szoba és két (hideg-meleg vizes) kneip medence, középen pedig egy merülő medence várja a vendégeket. A külön légtérben levő relaxációs szoba a nyugodt pihenést garantálja, de szauna térben is van lehetőség leülni vagy ledőlni. Külön jegy váltása ellenében naponta több szauna szeánszon is részt vehetünk, a szauna használathoz lepedőt biztosítanak. A gőzkamrában folyamatosan cseréli a friss kamillát, a szaunákba biztosítanak kérésre szauna olajat. Megnyugtató, hogy legalább egy fő személyzet mindig figyel a biztonságos és egészséges szaunázásra.

No viszont sajnos nem minden arany ami fénylik, tarja a közmondás, és a minden szempontból remek (különösen ezeken a kedvező árakon…) szauna világon van egy hatalmas seb. Bár a fürdő két leghíresebb és mindenhol reklámozott eleme, a 100 fős szauna és a rönkszauna, ennek ellenére nem működnek, a szeánszokat az egyébként 6-8 fő részére kihalkított szaunákba tömörítik be, ottjárttunkkor volt amikor közel 20 embert, ezt már nem is kommentelnénk tovább. Kérdésünkre kiderült, hogy a 100 fős szaunát csak hétvégente fűtik fel, a rönkszaunáról meg csak dadogni tudtak. Az már egy külön kérdés, hogy annak ellenére, hogy a belépő díjában ezek nem jelentek különbséget, ezt az információt sehol sem lehet megtudni, csak ha mér a jegyek megváltása után szembesülünk a fürdő területén a tényekkel. Az hogy ez mennyiben meríti ki a vendégek megtévesztésének a tényét, döntse el mindenki maga…

De nem szabd, hogy kedvünket szegje ez az ugyan felháborító, de „átléphető” kellemetlenség, hisz ebben az árkategóriában a kapott szolgáltatások mennyisége és színvonala is messze az elvárások felett van, tömeg nincs, és minden más remekül működik. A víz tökéletes, az élményelemek kényeztetők, a személyzet figyelmes, udvarias.

Még egy valamire viszont oda kell figyelnünk! Bár kiemelt helyen található a büfé és a sok asztal székkel, gyakorlatilag csak a felirat hirdeti, szemmel láthatóan ezer éve nem üzemel és nem is fog egyhamar. Ez azért gond, mert ha a szauna világba nincs jegyünk, ahol egy vízadagoló biztosítja a szaunázás alatti vízfelvétel szükségességét, akkor semmiféle folyadék vagy étel vásárlására nincs lehetőség a fürdőbe.  Ugyan a másik cikkeikben már említett, abszolút ajánlható, remek étterem a fürdőhöz épített Kamilla Hotelben a fürdő vendégeknek is a rendelkezésére áll, de szezonon kívül annak is csak a zárt részét lehet igénybe venni, ily módon csak felöltözve, ami kellemetlenséget jelenthet.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy ebben az árban, ezen a színvonalon, ezek a szolgáltatások maximálisan megfelelőek, a víz remek, a pihenés biztosított, csak ajánlani tudjuk, sajnálatos, hogy pont azok az elemek, amikre a fürdő marketingje is épül, ebben a formában becsapás, ha nem hétvégén érkezünk, vagy ha akkor sem üzemel, hiába fizetünk is érte. Ezt megfelelő kommunikációval el lehetne kerülni, és akkor mindenki jó szájízzel távozna és örömmel térne vissza. Viszont mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy próbálja ki a fürdőt, másban nem fog csalódni!

További információ: www.kamillafurdo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »