Zsóry Fürdőn jártunk

Zsóry Fürdőn jártunk

Hideg téli hétvégéken mi is tehetne jobban az ember testének, lelkének, egészségének, mint egy jó kis termálvizes fürdőzés, főleg egy kis pihivel és lazítással. Stábunk a Mezőkövedhez tartozó Zsóry fürdőt választotta tesztelésre, mely joggal híres remek gyógyvízéről.

Közvetlenül a régi 3-as főút mellett található az üdülő település, mielőtt elérnénk Mezőkövesd városát, fontos felhívni a figyelmét azoknak, akik még nem jártak itt, mert sajnos az „igazi idényen” kívül ez egy „szellemtelepülés” a fürdőn meg néhány ilyenkor is üzemelő szállodán kívül, tehát nem a városban található!

Ha csak egy napra érkezünk fürdeni, minden képen ajánlatos a téli bejáratot, és a hozzá tartozó, kevésbé kiépített parkolót használni egyből a főút mellet, különben sokat kell sétálni a hidegben a strandon keresztül!

A belépőjegy viszonylag kellemes, ha a remek gyógyvíz előnyeit szeretnék élvezni, de ha mindenhova érvényes jegyet váltunk az azért kicsit zsebbe nyúlós, de hát más, hasonló méretű és színvonalú fürdő sem olcsóbb.

A gyógyulni vagy épen csak a kellemes termálvízre vágyókat számos beltéri és kültéri medence, kiúszási lehetőséggel és élményelemekkel várja, míg a külön belépőjeggyel használható élményvilágban élménymedencék, csúszdák, sodrómedence és számos egyéb sportolási és szórakozási lehetőség várja. A úszni vágyókat minden igényt kielégítő úszómedence csalogatja, igaz itt tényleg mozogni ajánlatos, mert itt nem lesz melegünk, ha megállunk.

Szintén külön jegy megváltása mellet használhatjuk a szauna világot, viszont ezért több féle szauna, pezsgőfürdő, gőz és sókabin, aromakabin, és természetesen masszázsok kavalkádja várj a vendégeket.

Fontos megemlíteni, hogy az étkezést célszerű a fürdő területén megejteni, mivel a nyári bejáratnál levő parkoló túloldalán levő kis éttermen kívül se bolt, se büfé se semmi az égvilágon nem üzemel még hétvégén sem!

Fontos ezt tudni azoknak is, akik több napra érkeznek, ha a szállásukon nincs étkezés és bár, akkor sehol semmit sem tudnak beszerezni, csak ha bemennek Mezőkövesdre!

De ha már itt tarunk, nézzünk szét a fürdőn kívül is! A nyári főbejáratnál nem csupán igényes, rendezett pakoló vár minket, hanem egy csodálatosan kialakított tér és egy szép, gondozott park is játszótérrel és futópályával kiegészült sportrésszel. Becsületére legyen mondva az önkormányzatnak, még a tavacskák bugyogó szökőkútrészei is működnek, és esténként hangulatos díszkivilágításban úszik az egész terület, tehát itt tényleg minden időben várják a turistákat. Tényleg sajnálatos tény, hogy még az egyetlen bolt sem tud legalább időszakosan működni…

Szállás tekintetében igazából két lehetőséget találunk a „központ” és a fürdő bejáratánál, az egyik a 4 csillagos Balneo Hotel, mely remek, színvonalas szolgáltatásokkal várja a zsebükbe mélyebben belenyúlni hajlandó vendégeket, és a közelébe található 3 csillagosra minősített Hajnal Hotel, itt viszont számolnunk kell, hogy a hihetetlenül olcsó árakért cserébe bizony nem a mai kor elvárásai várnak ránk, és a szinte kizárólag az idősebb korosztály jelentik a vendégkőrt. Viszont egy tökéletes fürdő része van, saját termál kúttal, ami igazi kuriózum ma Magyarországon.

Külön meg kell említeni, hogy ha lesz még idén hó a hegyekben, akkor rövid autókázással élvezhetjük a havas táj örömeit, és Eger városa sem jelent nagy távolságot plusz programként, akár mint borvidék, akár mint kulturális látogatás.

Összességében egy ajánlható hétvégi uticélként lehet értékelni, az autópályáról viszonylag gyorsan és könnyen elérhető, árai megfelelnek a várható és kapott ellenszolgáltatásoknak, a gyógyvize nagyon jó és ajánlott. Egyszer legalább minden képen ki kell próbálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »