Idén is az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Idén is az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Idén is a Szent István-bazilika előtt rendezett Advent Bazilikát választották Európa legjobb karácsonyi vásárának.

A European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online szavazásán a budapesti rendezvényre 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett – jelentették be.

A verseny végeredményét 163 ország 173 ezer 620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak.

Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult.

Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel: 2020-ban a második helyet szerezte meg a szavazáson, 2019-ben pedig az élen végezve, első ízben viselhette a legjobbnak járó címet.A január 1-jéig látogatható karácsonyi vásár idén tizenegyedik alkalommal fogadja az érdeklődőket különleges szelfiponttal, a Szent István-bazilikára vetített 3D fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint csaknem 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval.

A látogatók érdekében a rendezők több, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést hoztak. A vásár belvárosi gyalogosforgalomtól elzárt részébe kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni.A vásári sokadalom fellazítása érdekében további kisebb vásári helyszíneket alakítottak ki, ahol a hely adottságai miatt nem gyűlhet össze tömeg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »