A Kehida Termál Hotelben jártunk

A Kehida Termál Hotelben jártunk

Korábban megjelent tesztünkben bemutattuk a Zalai dombság völgyeiben megbúvó Kehidakustány fürdőjét. Abban tettünk már említést a vele egybeépült négycsillagos, a fürdő használatához rengeteg előnyt biztosító hotelről, most nézzük meg közelebbről, mit is nyújt az idelátogató vendégeknek. 

Az egy, emeleti szinten elhelyezkedő néhány tucat szoba garantálja, hogy nem „tömegszállásra” érkeztünk, ahogy fürdő, a hotel is a kifejezetten nyugalomra, kikapcsolódásra várok telitalálata. A szobái maximálisan megfelelnek a csillagok és az ehhez kapcsolódó elvárásoknak, méretük elegendő, felszereltségük a négy csillagnak és igényeknek megfelelő, az ágyak rendkívül kényelmesek, a hangulatvilágítások barátságosságot árasztanak. A kilátás ugyan nem „tengerre néző” és az Alpok hegyvonulatai sem töltik ki a panorámát, (a fürdő udvara illetve a parkoló) és kiülős erkélyek sincsenek, de aki ide érkezik, az eleve a fürdő miatt jön, ahol reggeltől éjjelig mindent megtalál ami a gondtalan és pihentető kikapcsolódáshoz szükséges, a fennmaradó időre és igényekre pedig maximálisan megfelelnek a kényelmes, barátságos szobák.

A tisztaság rendben, minden nap jönnek takarítani, a padlószőnyeg porszívózásával lehetne kicsit többet foglakozni, de ez lehet csak véletlen volt a tesztszobában.

Az ingyenes, zárt parkoló bőven elegendő helyet biztosít a gépkocsiknak, könnyen megközelíthető az akadálymentesített főbejáraton át, ami egyben a fürdő bejárata is.

A személyzet udvariassága és tájékoztatása példás, mindenben segítenek, mindent megtesznek azért, hogy a vendégek a színvonalnak megfelelő árak megfizetése ellenébe mindennel meg legyenek elégedve.

Mint említettük a fürdőnél, (példa értékű sok más hasonló szállodának)  a hotelvezetéseknek, a  szállóvendégek fürdőkomplexum használatához való hozzáállása példás. Ha túl korán érkezünk is, és a szoba még nem áll rendelkezésre (eltitkolt tesztünk idején fél 1-kor minden további nélkül átvehettük a szobát, holott vasárnap volt, teltházas hétvégével…), a fürdő minden szolgáltatása az érkező vendégek rendelkezésére áll. Ugyan ez a helyzet az elutazáskor, a szobát ugyan el kell hagyni 11-ig (nem 10-ig, amíg a reggeli is tart…), de a fürdőkomplexum este 8-as zárásáig mindent használhatnak a vendégek, beleértve a köntöst és a törölközőket is.

Szintén extra lehetősség, hogy a fürdő nyitott területén, ami egyben a szálloda udvara is, két (egy hangulatvilágításos fedett és egy több elemmel rendelkező nyitott) termálvizes gyógymedence szabadon használható a vendégek részére a fürdő zárása után is.

A fürdőben levő, a szálloda vendégei által is szabadon látogatható és használható kínálatról és szolgáltatások széle skálájáról a fürdő tesztjénél írtunk, így most inkább a nagyon, de nagyon kiemelésre kívánkozó gasztronómiai kavalkádról beszéljünk, ami a Deák étteremben várja a vendégeket. (Meg kell említeni, hogy nem csupán ínyenc vendégek tesztelték az éttermet, gasztronómia versenybíró és megszámlálhatatlan főzőverseny nyertese, helyezettje értékelte a konyha teljesítményét…). Tapasztalataink alapján, még a nagyobb szállodák is csökkentett svédasztallal vagy épen tányérszervizes választható menüvel várják karcsúbb vendégszámnál a vendégeket, itt viszont hatalmasat csalódtunk! Pazar előétel kínálat, többféle leves, tucatnyi pompásan elkészített főétel, desszert, záró fogás, külön gyerek sarok, vegán ételek várják a vendégeket, és nem csak az étterem nyitásakor, hanem a zárás előtt is újra töltve! A reggeli hasonló képen zajlik, az óriási kínálat, tucatnyi meleg étel, és végigkóstolhatatlan hideg ételek kavalkádja várja az éhes érkezőket, és nem csak kora reggel, hanem a reggeli időpontjának végén is. Ami csak lehetséges a környékbeli hazai termelőktől van beszerezve, ez elkészítés profi. Az átterem részletes bemutatása, külön tesztben lesz olvasható.

Hasonló képen érdemes kiemelni a cukrászdát is, minden képen rendszere felkeresésre javasolt, (bőséges, és finom cukrász készítmények, kávék, italok, korrekt áron) ahogy az éttermet is ajánlott előnybe részesíteni napközben is a fürdő területén található vendéglátó egységgel szemben.

Összességében elmondhatjuk, hogy a szálloda mindenben beváltotta a négycsillagos, közepes méretű, fürdő/termál hotelhez fűzött elvárásokat, viszont elsősorban fürdőszolgáltatásainak példaértékű vendég orientáltsága, minden elvárást messzemenően felülmúló gasztronómiai kínálata a félpanzió keretében, és a nyugalom, kikapcsolódás lehetősége messze a jó ár/érték arány fölé helyezi a szállodát, így különösen ajánlhatjuk a hideg téli napokra a test és a lélek felfrissítésére!

További információ: www.kehidatermal.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »