Elindult Hévízen a téli vízitúraszezon

Elindult Hévízen a téli vízitúraszezon

Ismét lehetőség van szervezett vízitúrák keretén belül bejárni a Hévízi-lefolyót.

Késő ősztől kora tavaszig kedvelt szabadidős program a Hévízi-lefolyó bejárása kajakkal, vagy kenuval. A gyógytó vizét elvezető zsiliptől lehet indulni és a termálpatak egészen Fenékpusztáig bejárható. A termálvíz miatt a patak télen sem vagy be, a sodrása nagyon enyhe, így gyerekek, idősebbek is bátran belevághatnak a túrába.

A patak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található, így szigorú szabályokat kell betartani. Ezek közé tartozik, hogy az élővilág védelme miatt csak az év egy részében van lehetőség a túrákra. Idén ez az időszak október 30-án indult és 2022. március 15-ig tart. A résztvevőket szakképzett túravezetők kísérik és a csoportok mindig már délelőtt elindulnak, hogy a körülbelül háromórás távot biztosan teljesíteni tudják sötétedésig.

A szervezők biztosítják a kajakokat, kenukat, a túravezetést, valamint a transzfert. A szervezett túrákat általában szombaton és vasárnap indítják. Ugyanakkor igény esetén egyes cégek akár hétköznap is megtartják a vízitúrát. A nemzeti park témával kapcsolatos oldalát ide kattintva találják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »