Advent első hétvégéjén debütál a Hévízibivaly Duatlon

Advent első hétvégéjén debütál a Hévízibivaly Duatlon

Húsz kilométer evezés a Hévíz-patakon, tíz kilométer futás a Hévízi-tóig – egy különleges duatlon versenyt szerveznek Hévízen az első adventi hétvégén.

November 27-én 9 órától kezdődik a rajt, egymás után percenkénti indítással; a Hévízi-tó lefolyásán a Hévíz-patakon 10 km evezés, majd vissza a Hévízi-tóig, 10 km futás vár az indulókra – a novemberi hóesésben vagy napsütésben.

Kiket várnak a duatlonra?

A terep nem nehéz, a táv nem is túl hosszú, a patak biztonságos, ám mégis élményteli, a parton pedig a szintkülönbség elhanyagolható, így amatőr résztvevők könnyen teljesíthetik az összesen 20 km-es távot.
A versenyzők érkezhetnek egyénileg vagy 2-3 fős csapattal is.

A szervezők azt kérik, hogy az egyéni nevezők hozzák magukkal a vízi járművet (kajak, kenu, SUP), a 2-3 fős csapatban versenyzőknek pedig lehetőségük van a nevezéskor előzetesen lefoglalt kenuval evezni. Az első körös kihívás a vízinövényekkel benőtt patakmederben hidakkal keresztezett szakaszon eljutni Fenékpusztáig, ahonnan rövid frissítővel indulhat a verseny második része, a futás.

Mind az evezés, mind a futás alatt több helyen lehet majd szurkolni: a rajtnál, a patak melletti partszakaszon, a fenékpusztai kiszállónál, valamint természetesen a Hévízi Tófürdő befutó területén, ahová aznap a szurkolókat ingyenesen beengedik a fürdő területén kialakított szurkoló zónába.Ezen a napon a versenyzőknek és kísérőiknek lehetőségük lesz kedvezményes belépőjegyet vásárolni a Tófürdő és csobbanni egyet a 30 fokos termálvízben.A rendezvény napjának délutánján kezdődik el az adventi vásár is Hévíz belvárosában.

versenyre nevezni Hévíz honlapján ezen a linken lehet, vagy a város Tourinform irodájában. A létszámot 250 főben limitálták, így érdemes a nevezést mielőbb megtenni.

Nyeremény: tárgyak helyett élmények

A versenyt a szervezők igyekeznek a lehető legzöldebbé tenni, a versenyzők rajtcsomagja is az ökoszemlélet jegyében készül el; a befutóérem fémből készül, a nyeremények tárgyak helyett élmények lesznek.

Mindenki, aki limitidőn belül, 16 óráig befut a célba, befutóérmet és egy meleg levest kap.

A legeredményesebb, leggyorsabb versenyzők hévízi wellnesspihenéseket nyerhetneka Hotel Európa Fit, a NaturMed Hotel Carbona, az Ensana Thermal Hévíz Health Spa, a Kolping Hotel Spa & Family Resort (Alsópáhok), a Bonvital Wellness & Gastro Hotel, a Hotel Spa Hévíz, a Hotel Palace Hévíz, a Hotel Sante és a Korona Étterem és Panzió felajánlásában.

A szervezők tájékoztatása szerint a Hévízibivaly a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft., a Balaton Felvidéki Nemzeti Park és több civil szevezet, mint a Vidra Vizitúra és a Vadlán Ultra Terep Csapata kezdeményezésére, hagyományteremtő jelleggel indul el 2021-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »