Teszteltük a Palatinus Hotelt Sopronban

Teszteltük a Palatinus Hotelt Sopronban

A kellemes kora őszi hétvégéken kevés alkalmasabb programot lehet találni, mint gyönyörű városaink és festői környezetük felkeresését! Tette ezt stábunk Sopronban is, ahol a kiszemelt szálláshelyünk a Palatinus Hotel volt.

Minden tesztelés nélkül is le lehet szögezni, hogy a szálláshely elhelyezkedése eleve első helyek egyikére emeli a szálláshelyet. Az óváros szívében, a szépen felújított sétáló utcák egyikében, pár száz méterre a város jelképének számító Tűztoronytól található hotel, a lehető legideálisabb választás Sopron felfedezésére. Központi elhelyezkedésének köszönhetően szinte minden látványosság, múzeum, az éttermek, kávézók többsége pár perces sétával elérhető.

A Pandémia idején teljes mértékben, 4 csillagos színvonalra felújított szálloda szobái makulátlan tisztaságúak, kényelmes ágyakkal, hűtővel, Tv-vel, kávéfőzővel és minden egyébbel felszereltek, ami egy magas színvonalú belvárosi hoteltől elvárható. Minden ablak a hangulatos sétáló utcára nyílik, a légkondicionáló nyáron ellensúlyozza az amúgy barátságos hangulatot jelentő napsütés hatását.

A hotelnek csak reggeliző étterme van, az viszont rendkívül széles választékú hideg-meleg étel és ital választékot biztosít, benne sok házi, kézműves és bió termékkel, természetesen svédasztalos rendszerben. Ritka módon, a teljes kínálat a vendégek rendelkezésére áll a folyamatos utántöltésnek köszönhetően, amíg reggeliző ember van az étteremben, még ha elvileg vége is lenne a reggelinek.

Ha a szálloda keretein belül szeretnénk a vacsorát is megoldani, saját érdekeltségükbe tartozó városi étteremben megtehetjük, ahogy rengeteg programlehetőség közül is választhatunk a hotel szervezésében. Különben a recepción 24 órás udvarias szolgálat van.

Mindezek után vessünk egy pillantást az árakra, egyből meglepődünk! Akár napi áron, akár valamelyik csomagajánlatot választjuk, a külvárosi, ténylegesen csupán 3 csillagos hotel vagy kisebb panzió árát fogjuk kapni, ami az egyik lehető legjobb ár/érték arányú szállodává teszi Sopronban és környékén.

De akkor nézzük azért azt is, ami kevésbé pozitív. Ez sajnos a parkolás. A hotelnek remek és nagyon jól kitalált szolgáltatása, hogy a be és kipakolás idejére felnyitják a sorompót, és egészen a kapuig bemehetünk, és egy ideig parkolhatunk is, de sajnos utána ki kell menni, mivel csupán 6-7 kocsinak van helye. A gond az, hogy figyelembe véve a hétköznapi parkolási árakat Sopronban, bizony majdnem 5 számjegyű a kocsink napi díja, igaz ez nem a hotel hátránya, mivel van olyan szálláshely, ami vagy meg sem közelíthető, vagy minden percért fizetni kell. Szóval, ha nem csak szombat vasárnap érkezünk, számolni kell azzal, hogy zsebünkbe nyúlva nekünk kell megoldani a parkolást.

Sokan a helyben vacsorázás hiányát is felróják, viszont pár száz méteres környezetben rengeteg remek étterem, gyorsétterem, és egyéb étkezési lehetőség érhető el, és borozókból, sörözőkből, cukrászdákból, kávéházakból sincs hiány, tehát ez csupán esős, hideg estéken jelenthet gondot és némi esetleges kellemetlen sétát!

Összességében ne felejtsük el, hogy nem egy több ezer négyzetméteres luxus wellness hotelről van szó kint a határban, hanem az ország egyik legszebben fejújított romantikus belvárosában levő városi hotelről, és ebben a kategóriában viszont kijelenthetjük, hogy remek ár/érték/ elhelyezkedésű hotel, melyet csakis ajánlani tudunk minden Sopronba érkező turistának!

További információk: www.palatinussopron.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »