Idén is lesz Summerfest a Kis-Duna mentén

Idén is lesz Summerfest a Kis-Duna mentén

A több mint 3 évtizede indult rendezvénysorozat a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális fesztiválja minden év augusztusában.

A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása és népszerűsítése, ide értve a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú produkcióit is.

A fesztivál Kis-Dunai Népzenei és Néptánctalálkozó elnevezéssel indult Ráckevén 1987-ben, és nőtte ki magát nemzetközi folklórfesztivállá.

A fesztivál három településen – Tököl, Százhalombatta, Ráckeve – zajlott hosszú évekig azonos időszakban, augusztus 12–20. között, azonban 2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós a harmadik fogadó város.

A fesztivál nemzetközisége – tehát a hazánkba érkező közel 20 ország művészeinek  táncpanoráma estjei  – 2021-ben is sajnos elmaradnak, azonban a térségben élő német és bolgár nemzetiségek műsora, valamint a változatos koncert-, és táncegyüttesek programjai garantálják a fesztiválhangulatot.

A program elmaradhatatlan része immár 28 éve a Csík Zenekar koncertje, valamint a tavaly nagy sikerrel debütált Kis-Duna Családi Nap, melynek keretében a szigetszentmiklósi Tanösvény és környéke játékos szárazföldi-, és vízi programokkal várja érdeklődőit.

A fellépők között találjuk még a Ritmusa zenekart, a Matyó Táncegyüttest valamint a Magyar Állami Népi Együttest is.

A Gyermekek Summerfestje programsorozat augusztus 15–19. között zajlik, naponta 16 órától a szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti téren.

Naponta más és más kézműves foglalkozások, színpadi programok, népi játékok és táncház várják a kisgyermekeket és szüleiket.

A fesztivál szigetszentmiklósi programját augusztus 20-án Budapest Jazz Orchestra ünnepi koncertje zárja.

A Gyermekek Summerfestje programjai ingyenesen látogathatóak. A Summerfest Fesztivál esti koncertjeire a helyszíni jegyvásárlás mellett a jegy.hu oldalon is van lehetőség.

A részletes programkínálatból ITT válogathat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »