Bemutatkozik a „Világ legkisebb borboltja”

Bemutatkozik a „Világ legkisebb borboltja”

Felkaptam a fejem, amikor hallottam ezt a szlogent Budavári Dórától, a „nyugalom szigetének” borboltja megálmodójától, tulajdonosától. Bár azért minden bizonnyal egy kicsit túlzás, de valóban, aki ide ellátogat, az nem egy „megszokott borszaküzletben” találja magát…

A Badacsony környéki Szent György hegy fenséges panorámájú oldalában bújik meg ez a nem régen megnyitott kis mesebeli pince és bolt egy olyan borokban jártas hölgy remek ötletét és megvalósítását dicsérve, aki maga nem borász, hanem az a célja, hogy az ide betérőkkel megismertesse hazánk egyik legkiemelkedőbb borvidékének nedűit.

A borboltnak nem csak a nyitva tartása random, vagy pop-up, hanem az egésznek van egy esetlegessége, ez a szép benne.  Az egyedi „boltban” néhány féle bort lehet kóstolni, ha a vendég nem szervezett kóstolóra érkezik, a többit palackban meg lehet vásárolni, kifeküdni egy plédre a kertben vagy leülni a teraszra, és a fenséges panorámába gyönyörködve kóstolgatni a hegy remek nedűit, semmihez sem hasonlítható hangulatban.

Érdemes nyomon követni ennek a különleges kis helynek az oldalát, hiszen rendszeresen szerveznek abszolút családias hangulatú kóstolókat, kisebb rendezvényeket, melyeken való részvétel semmi képen sem hasonlítható egy „nagy hivatalos” kóstolóval.

Mindenkinek ajánlati tudjuk, hogy látogasson el erre a gyöngyszemre, és ismerje meg a Badacsonyi borvidék borkóstolóinak egy teljesen más dimenzióját!

Nyitva tartás és további információ: Borbolt a völgyben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »