Mindenki jöjjön Budapestre Magyarország születésnapjára!

Mindenki jöjjön Budapestre Magyarország születésnapjára!

Minden korábbinál nagyobb, grandiózus tűzijátékot rendeznek augusztus 20-án Budapesten, amelyet négy napon át rendezvények sora kísér. A cél az, hogy ezzel is segítsék Budapest turizmusának újraindulását.

A valaha volt legnagyobb tűzijátékot már tavaly szerette volna megrendezni a kormány, de az akkori járványhelyzet miatt végül elmaradt.

Az idei augusztus 20-ai tűzijáték mintegy 35 perce alatt több mint 40 ezer rakétát lőnek majd fel 14 uszályról és 65 pontonról, nyolcszor többet, mint korábban, ezt a zenei aláfestés mellett újdonságként narráció is kísérni fogja. Négy és fél kilométer hosszan, a Margit híd és a Petőfi híd között, a Duna mindkét partján egyformán azonos minőségben élvezhetik majd a nézők a látványosságot, amit a rakparti épületek fényfestésével fokoznak, 100 drónnal Szent István koronáját is megjelenítik az égen.

A hagyományos, reggel 9-kor kezdődő légiparádé is erősebbnek ígérkezik a szokásosnál, a közel háromnegyed órás program alatt Magyarország összes harci repülőgépe átrepül Budapest felett. A nap újdonsága lesz a magyar történelem kiemelkedő alakjait nagyméretű installációkkal bemutató, látványos felvonulás az Andrássy úton.

Szintén újdonság, hogy az államalapítás ünnepét már augusztus 18-ától egészen 22-ig számos kísérőrendezvény gazdagítja. A cél az, hogy ezen a hétvégén mindenkit a fővárosba csábítsanak, megteljenek a szálláshelyek, ezzel is segítve Budapest turizmusának újraindulását.

A programhelyszínek között lesz a Szabadság tér, az Erzsébet tér, a Vörösmarty tér, a Március 15-e tér, a Vajdahunyadvár, a Bálna, a gellérthegyi Filozófusok kertje, a budai Vár, az Alkotmány utca, a Műegyetem rakpart és a Tabán is. A tervezett rendezvényekkel, koncertekkel pedig minden korosztályt és érdeklődési kört szeretnének megszólítani, így az utcazene, az operett, a csárdás, a népzene, az elektronikus zene, a komolyzene és retró műfaj hívei is találnak majd kedvükre való helyszínt és előadókat, de gondoltak a kisgyermekes családokra, a sportok és az olimpia, valamint a művészetek és a dizájn iránt érdeklődő látogatókra is. Guller Zoltán megjegyezte, külön odafigyelnek arra, hogy a kitelepülő vendéglátók árai megfizethetők legyenek a fesztiválhelyszíneken. Az új rendezvények mellett hagyományosan megtartják a Magyar Ízek Utcáját és a Mesterségek Ünnepét is.

Forrás: Turizmus.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »