Ez lett a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Ez lett a világ legjobb gasztronómiai úti célja

A World Culinary Awards idén is díjazta a világ legjobb éttermeit és gasztronómiai úti céljait. A közönségszavazások nyerteseit múlt héten hirdették ki Dubajban, ahol az is kiderült, melyik magyar éttermek kapták a legtöbb szavazatot.

A világ legjobb kulináris városának járó díjat Hanoi, Vietnam nyüzsgő fővárosa nyerte el. A város többek között olyan ételekről ismert, mint a híres rizstésztás húsleves, a pho, vagy a bún chả, ami sertéshúsgombóc rizstésztával és a Nước chấ, édes-fűszeres mártogatós szósszal.

A világ legjobb étterme címet a két Michelin-csillagos bangkoki Mezzaluna nyerte el, ami a State Tower felhőkarcoló 65. emeletén található. A díjátadón a legkülönbözőbb kategóriákat díjazták, így kihirdették a legjobb vízalatti éttermet (Su Va Na – Phuket), a legjobb bevásárlóközpontot gasztronómiai szempontból (Dubai Mall), de még az is kiderült, hogy a londoni Club Aspire Lounge-ban ehetjük a legjobb reptéri lounge ételeket – számolt be róla a Time Out

Az egyes országokból is kihirdették a legtöbb szavazatot kapó éttermeket, így a legjobb magyar étterem kategóriában a Felix Kitchen & Bar, míg legjobb szállodai étterem kategóriában a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben található ÉS Bisztró vehette át a díjat.

nyertesek teljes listája itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »