VÁLTOZATOS PROGRAMSOROZATOKKAL VÁRJA LÁTOGATÓIT A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM AZ ŐSZI-TÉLI IDŐSZAKBAN

VÁLTOZATOS PROGRAMSOROZATOKKAL VÁRJA LÁTOGATÓIT A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM AZ ŐSZI-TÉLI IDŐSZAKBAN

Felnőtteknek szóló változatos programsorozatokkal, többek között rajzszakkörrel, szabadegyetemi előadásokkal, élő múzeumi programokkal és filmklubbal is várja a látogatóit a Magyar Nemzeti Múzeum.

Idén ősszel indul útjára a Nemzeti Múzeum új szabadegyetem programsorozata, a Múzeumakadémia, melynek részeként hétről hétre a legfrissebb kutatási eredményekről és a múzeumi raktárakban őrzött tárgyak történetéről szerezhetnek információkat az érdeklődők szakértők tolmácsolásában. A sorozat keretében decemberig a látogatók a Múzeumkert történetét, több régészeti témát, valamint az 1848/49-es forradalom és szabadságharc asszonysorsait is megismerhetik.

Új évaddal tér vissza szeptember végétől a Filmklub, mely az első vetítésen Rómába kalauzolja a látogatókat, majd feltárja, hogy mi maradt a birodalomból felbomlása után. A programsorozat részeként az őszi-téli időszakban az orvostudomány, a hadtudomány, a közigazgatás és a vallás témaköreit tárgyalják. A filmrészletek vetítése között ismert és elismert szakértőkkel boncolgatják a bemutatott történelmi korszakokat, problémákat és politikai, vagy adott esetben vallási kérdéseket.

Rendhagyó, új programsorozatként Vonalvezetés néven indul a felnőtteknek szóló múzeumi rajzszakkör, ahol Gerber Pál képzőművész vezetésével rajzórákon hónapról hónapra, témáról témára, rajzolva fedezhetik fel a magyar történelem kincseit a résztvevők. A rajzolást egy rövid elméleti bevezetés indítja, melyet folyamatos szakmai konzultáció kísér. A témák között helyet kap többek között a Seuso-kincs, a lovagkor, Hunyadi Mátyás udvara és a barokk korszaka is. A sorozat első része szombaton 15 órakor lesz, a téma a Lapidarium, azaz a római kőtár.

Ősszel a különböző történelmi korszakok gasztronómiájában is elmélyedhetnek az érdeklődők. Első állomásként október 17-én 17 órától a reneszánsz és a török idők ízei kerülnek előtérbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »