Megvannak 2024 legjobb légitársaságai

Megvannak 2024 legjobb légitársaságai

A világ egyetlen biztonsági és termékminősítő webhelye, az AirlineRatings.com idén is kihirdette az év légitársaságát, amely 2024-ben a Qatar Airwayst lett.

Az Airratings.com a globális rangsor összeállítása során ötvözi a jelentős biztonsági és kormányzati auditokat olyan kritériumokkal, mint a flotta életkora, az utasok véleménye, a jövedelmezőség, a biztonsági besorolás, a termékminősítés, és az innováció.

A tavaly „csak” a második helyet megszerzett Qatar Airways a korábbi győzteseket, az Air New Zealandot, valamint a Korean Air-t, a Cathay Pacific Airwayst és az Emiratest szorította ki az első helyről. Az ítészek szerint a közel-keleti légitársaság minden versenytársánál jobban teljesített utaselégedettség tekintetében és következetesen magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt.

A legjobb 25 prémium légitársaság a Qatar Airways, a Korean Air, a Cathay Pacific Airways, az Air New Zealand, az Emirates, az Air France/KLM, az összes Nippon Airways, Etihad Airways, Qantas, Virgin Australia/Atlantic, Vietnam Airlines, Singapore Airlines, EVA Air, TAP Portugal, JAL, Finnair, Hawaiian, Alaska Airlines, Lufthansa/Swiss, Turkish Airlines, IGA Group (British Airways).

A Qatar Airways ötödik éve nyeri a legjobb Business Class és a Best Catering díjat, míg az Air New Zealand a legjobb turista osztály díját.

Ugyan a fapados légitársaságokat nem rangsorolta, de közzétette a 25 legjobb diszkont légitársaság listáját, benne régiónként az első helyezettekkel:

  • Amerika: Southwest Airlines
  • Közel-Kelet: FlyDubai
  • Ázsia: AirAsia
  • Ausztrália/Csendes-óceáni térség: Jetstar
  • Európa: EasyJet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »