Szia Lengyelország! Segítsünk azzal, hogy utazunk!

Szia Lengyelország! Segítsünk azzal, hogy utazunk!

Az 1997-es áradás szörnyű katasztrófát jelentett a régiónak. A jelenlegi árvízhelyzet, mely Ausztriát, Csehországot, Romániát hazánkat is sújtja Lengyelországot sem kerülte el. Három vajdaság: Alsó-Szilézia, Opole régió és Szilézia is áldozatul esett az esőzésnek és szüksége van minden segítségre. A kormány támogatása mellett a turisztikai szakma is összefogott a térség megsegítésére. A víz Kłodzko, Jelenia Góra, Lądek Zdrój és Głuchołazy városokban okozta a leghatalmasabb károkat. Wrocławban a helyzet stabil, az 1997-es árvíz után felkészülten várják a nagyobb árhullámot.

Jelenleg azzal segítünk a legtöbbet, ha nem elkerüljük a régiót, hanem oda utazunk és az épen maradt városokat és látnivalókat látogatjuk meg, éttermeket, szálláshelyeket veszünk igénybe, hiszen a térség így tud minél előbb magához térni, újjáépülni.

            A Lengyel Idegenforgalmi Szervezet és az Alsó-Sziléziai Idegenforgalmi Szervezet ajánlása alapján bátran keressük fel a közeljövőben Wrocławot, a Książ vagy a Łomnica kastélyt, vagy kiránduljunk az Óriás hegységbe a Karkonoszébe ezzel is segítve lengyel barátainkat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »