Egy pompás vacsora az Ensana Termál Hotel Margitsziget éttermében

Egy pompás vacsora az Ensana Termál Hotel Margitsziget éttermében

A napokban egy tesztvacsorára meglátogattuk a nagy sikernek örvendő étterem tematikus vacsoraestjét, jelesen egy fantasztikus, teljesen eredeti görög vacsoraestet.

A jogosan közkedvelt Ensana lánc, Margit sziget festői környezetében fekvő Termál Hotelje nem csak elhelyezkedése, hanem méltányos árak melletti remek szolgáltatásai miatt is keresett szálloda, nem csak a külföldi, hanem belföldi vendégek és rendezvények, konferenciák számára is.

Az éttermük nem szálló vendégek részére is nyitva áll, ezt a lehetőséget szeretnék népszerűsíteni azzal, hogy minden hónap utolsó péntekjén, egy-egy ország konyháját mutatják be, eredeti alapanyagok és receptek felhasználásával.

Egyértelmű, hogy egy ilyen esten nem csak jókat lehet enni, és finom italokat kortyolni hozzá, hanem mindezt autentikus elő zenére tehetjük, és ha akarunk, akár táncolhatunk is rá a pompás falatok kóstolása közben.

Egy ilyen alkalmat teszteltünk a napokban, amikor egy hamisítatlan görög vacsoraest volt a program, hatalmas svédasztal formájában, ahol szinte minden görög nemzeti ételből lehetett választani korlátlanul.

Az igazság az, hogy legalább egy hétig kellett volna tartani a rendezvénynek, és minden nap ide járni vacsorázni ahhoz, hogy legalább megkóstolni tudjuk a rengeteg ételt, amitől csak úgy roskadoztak az asztalok, de mindegy mit választottunk, a nem kis meglepetésünkre minden tökéletesen az eredeti, görög íz harmóniát az adta vissza, amit valljunk meg őszintén, nem minden ilyen jellegű nemzeti vacsoraesten lehet tapasztalni…

Külön érdekesség volt, hogy a kétféle húsválasztással kínált, eredeti görög giros minden összetevője külön volt kikészítve egy ízléses kiskocsin, így mindenki a saját szájíze szerint állíthatta össze, milyen formában szeretné fogyasztani ezt a közkedvelt finomságot.

A szakácsok frissen vágták az „igazi” egybe sült görög bárány fenséges darabjait, így még annak a veszélye sem állt fenn, hogy egy kicsit is megszárad, amíg a tányérunkra kerül a fenséges falat.

A tenger gyümölcsinek hatalmas választéka sorakozott fel ezen falatok kedvelőinek, nem volt hiány tintahalból, polipból, halakból. A frissességet, és az eredi ízeket itt is ki kell emelni, ezeknél még inkább kevésbé jellemző tendencia.

Mivel a saláták is igen jellemzőek a görög konyhára, beleértve a Feta sajtot, oliva bogyót és sok más összetevőt, így akár ezekből a tálakból is bőségesen jól tudott lakni, aki elengedte a húsokat, vagy most erre gyúrt.

A görög ételek sorából nem maradhatott ki sem a Musaka, sem a Köfte, sem a különféle bárány specialitások, töltött húsok, zöldségek, mindenkinek egyéni ízlésére bízva, melyik íz világba szeretne elmerülni.

Az édességek szerelmeseinek sem kellett fagylalttal vagy egy-két féle sütikével beérniük, egész hűtőpult állt a rendelkezésükre, ahol a biztonság kedvéért nem csak az édesebb görög finomságok, hanem néhány hazai választék is rendelkezésre állt.

A személyzet példás, a kiszolgálás tökéletes, minden, beleértve a tisztaságot akár a mosdókban is messze megfelel az Ensana színvonalának, sajnos nem általános, hogy a pénzünkért ilyen színvonalú szolgáltatást kapunk egy szállodában, éteremben.

És mielőtt valaki azt gondolná, hogy ebben az exkluzív környezetben, ezek a kitűnő ételek ilyen kínálatban egy vagyonba kerülnek, egyből cáfolnom kell! Az óriási kínálat 4 órán át fogyasztva az élő zene mellett alig éri egy átlagos szállodai étterem „normál” svédasztalos vacsorájának árszintjét, sok ismert hasonló szolgáltatást, kevés elegáns helyszínem, messze kisebb színvonalon nyújtó étteremlánc árairól nem is beszélve.

Természetesen ódákat lehetne még zengeni arról a gasztronómiai élményről, amit kaptunk ezen a vacsoraesten, de inkább azt javasoljuk mindenkinek, keressék fel az amúgy is remek étteremet, különösen a legközelebbi tematikus napon, és garantáltan törzsvendégek lesznek!

További információ:  https://ensanahotels.com/hu/szallodak/thermal-margaret-island

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »