Remek strand percekre a fővárostól

Remek strand percekre a fővárostól

A nyári szünetnek és a szabadságolásoknak vége ugyan, de a nyárnak nem, így teljesen jogos a vágy, hogy még ha máskor nem, munka, suli után tudjunk egy kicsit strandolni a kánikulai melegben. De hova is induljunk, ami belefér az időnkbe?

Nem is gondolnák sokan, milyen közel a megoldás! A régi 2-es úton pár perc autóval Dunakeszi, ahol komplex szabadidő parkot alakítottak ki elsősorban nyílván a helyi lakósoknak, de ha lemegyünk a Duna gyönyörű, karban tartott partjára, akkor meglátjuk a sok száz méteren igazi stranddá alakított szakaszon bőven van helye mindenkinek.

Nem kell félni a Dunától, főleg az alacsony vízállás miatt nem mélyül gyorsan, a strandszakaszon ki van tisztítva, a biztonságos zónát bójákkal jelölik, s mivel itt van a vizisport tábor is, így szinte mindig van motorcsónak is a vízen.

Azért akinek van, ahogy a folyókba általában, itt is inkább ajánlható, hogy fürdő cipőben menjünk be, főleg ha mélyebbre sétálunk, bár a talaj homokos, de bármit sodorhat az ár.

Ha nem a közvetlen parton szeretnénk napozni, vagy az árnyas fák egyike alá, a kavicságyon feküdni, akkor hatalmas füvesített, árnyékos park áll a rendelkezésünkre, a parti játszóterek is itt találhatóak.

Különlegesség, hogy ingyenes szabad strandon ilyen legyen, de csomagmegőrző automata is a rendelkezésünkre áll, ha érétkeinket nem szeretnénk magukra hagyni míg fürdünk, vagy a parton sétálunk, s mindez jelképes összegért egész napra.

Társaságunk sok vadkacsa is, akik nem igazán félnek az emberektől, ha nincs nálunk elemózsia a számukra, de etetni szeretnénk, automata segít nekünk ebben.

Ha négylábú barátunkkal érkezünk, egy külön nekik is használható partszakaszt vehetünk igénybe, különben csak a sétányt és a vendéglátó egységek terültét használhatják elvileg, a partra és a vízbe máshol nem mehetne be.

Ha szomjasak éhesek vagyunk, egész elérhető áron tudunk finom falatokhoz, csapolt sörhöz, italokhoz vagy épen remek kávékhoz jutni az egymás mellett sorakozó, partra néző asztalokkal rendelkező kulturált vendéglátóhelyeken.

Ugyan ez mondható el az illemhelyről is, bár egy kicsit vaskos az ára, de akár fürödhetünk is. A parton különben több ingyenes öltőző kabin is a rendelkezésünkre áll.

A kölcsönzőben napozóágy, SUP, kajak, kenu és egyéb sporteszköz bérlésére van lehetőségünk, ha ilyen igénnyel érkezünk, ezek ára sem éri el a Balatoni vagy a más pesti és környéki drága strandok árszínvonalát.

Mint ahogy semmilyen szolgáltatásé sem, de a színvonal, a tisztaság, a kulturáltság, a víz és a part tökéletes, ezernyi más egyéb szolgáltatás (hatalmas gyerekpark, színpad, kerékpárút és tároló stb) is vár minket, beleértve az ingyenes parkolási lehetőséget is közvetlen a strandnál, vagy a szabadidő parknál.

Ez csak rövid figyelemfelkeltő cikknek szántuk, javasoljuk mindenkinek akinek kedve van még kihasználni ezt a remek nyári időt, és nem tud, nem akar már messzire menni, hogy próbálja ki ezt a remek szabad strandot, garantáltan vissza fog járni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »