A Sauvignon Blanc ezer arca, Bor Színpad a Kis Villában

A Sauvignon Blanc ezer arca, Bor Színpad a Kis Villában

Tamás GITTA vagyok, a BorSzínpad megálmodója, szommelier-irodalmár, a KulTourMorzsák és a BorKalandor blogok szerzője.

✨Azért alkottam meg a BorSzínpadot, hogy ezáltal emeljem bor és a könyvek fogyasztási kultúráját, teret teremtsek a magyar borok és az irodalom-kultúra kapcsolatának megújítására. 📚📗

🍇 Kóstoljunk együtt a KisVilla csodálatos miliőjében (jó idő esetén a kerthelyiségben, más esetben beltéren). A főszerepben7 kivételes magyar bor – ezúttal mindegyik Sauvignon blanc és néhány ínycsiklandozóan finom falat lesz. Kóstolás közben beszélgetünk a borokról, borászokról, irodalmat hallgatunk, harmóniába kerülünk az ízekkel, hangokkal, hangulatokkal, önmagunkkal… és egymással is.

🧘‍♀️Kicsit lelassulunk, elmélázunk a borok ízein és megengedünk magunknak néhány gondtalan órát. Sokat érzünk, sokat nevetünk, bohémak leszünk…

A Sauvignon blanc az utóbbi években meghódította a világot, így nem csoda, hogy hazánkban is szinte minden borvidéken gyönyörű tételekre bukkanunk. A fajta változatossága, kedvessége, a kirobbanó ízei teszik ezeket a borokat méltán népszerűvé. Ha kicsit körbenézünk a különböző borvidékeinken, illetve a kisebb és a nagyobb gazdaságok tételei között izgalmas tételekre bukkanhatunk. A borok gondos válogatásával garantálom, hogy a borsorban mindenki megtalálja a saját ízléséhez passzoló tételeket, melyek megadják majd e késő nyári este alaphangulatát. A hazai tételek között kóstolunk majd az újvilági stílushoz közel állóakat, az illatban visszafogottabb stílusokat, pezsgőt, de a hordóban érlelt, organikus vagy éppen édes kortyokat is.

Hogy se a szellemünk, se a hasunk ne maradjon éhesen, meghallgatunk néhány könnyed irodalmi felolvasást és kóstoló falatkákkal kényeztetjük magunkat: a Pátyi Kovászda kovászos kenyereivel, pár falat tengeri herkentyűvel és aszalt paradicsommal, az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra falatkáival, végül egy kis citromos édességgel!

🎁Belépő: 14.000 Ft/fő, mely tartalmazza:
• 7 tételes borkóstolót
• szódát
• kóstoló falatkákat
• négy könnyed irodalmi performanszt
• 2 óra gondtalanságot 😎

🔅Jegyvásárlás: jelezd a részvételi szándékod a tamasgitta@gmail.com email-címen, vagy Facebook messenger üzenetben a BorKalandor vagy Tamás Gitta számára

Előre utalással, legkésőbb szeptember 8-án, vasárnap estig

🕖Időpont: 2024. szeptember 11, szerda, 19:00
🌐Helyszín: KisVilla (2051, Biatorbágy, Szabadság u. 74/A)

Az eseményt minimum 6 fő jelentkezése esetén tartom meg (a maximális létszám 30 fő).
Az esemény meghiúsulása esetén a befizetett összegeket visszautaljuk.

📣 *A rendezvényeinkről kép-, hang- és videófelvétel készülhet. A felvételek elkészítésének célja marketing anyagok készítése, mely felvételek közösségi felületeinken is közzétételre kerülhetnek. Amennyiben a felvételeken nem kíván szerepelni, kérjük, erre vonatkozó igényét utólag a tamasgitta@gmail.com e-mail címen jelezni szíveskedjék.

A kóstolt tételek az este folyamán korlátozott mennyiségben megvásárolhatók.

Várlak kiváló borokkal és művekkel:

Tamás Gitta
BorKalandor

PS: Ha jól éreztük magunkat, akkor a jövőben minden hónap harmadik szerdáján találkozunk a KisVillában, más-más (gasztro és bor) tematikával.

Íme a főszereplők: 🍷🍾🍸🍹🍇

1. Etyeki Kúria Sauvignon Blanc Brut Pezsgő
2. Gedeon Pincészet Sauvignon Blanc 2023
3. Bárdos Pincsészet Sauvignon Blanc 2022
4. Veszprémi Érseki Pincészet Sauvignon Blanc 2023
5. Nádas Borműhely Sauvignon Blanc 2022
6. Gilvesy Sauvignon Blanc 2022
7. Nyakas Mendádok Budai Sauvignon Blanc 2017

Mellékszereplők: 🥨🧀🦪🍪

1. Pátyi kovászos kenyér
2. Kagyló hús
3. Aszalt paradicsom
4. Etyeki lágy kecskesajt
5. Citromos tartocska

🍀 A bor- és ételsorban a változtatás jogát fenntartjuk! 🍀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »