Megnyitott a Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál a Szabadság téren

Megnyitott a Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál a Szabadság téren

Az eddigi évekhez képest eltérő időpontban, nem a nyár egyik nyitó rendezvénye, hanem inkább a Sörfesztivál előtti zárónak tekinthető, de már mindenki nagyon várta, és hiányzott a belvárosból.

A kizárólag ifjú borászokból összeálló, igen színvonalas kiállítók idén is szép számmal (közel 50 pincészet) várják a tavalyi árakon a hegyek nedűire szomjas látogatókat. Főleg a „Junibor” tagjai képviseltetik magukat, innen a rendezvény nevében a „Junibor Ünnep”, mely méltó lehetőség a fiatal borászoknak a bemutatkozásra, és a közönségnek megismerkedni a jobbnál jobb kínálatukkal. A legfontosabb céljaik között szerepel a szerethető, a nagyközönség által szívesen fogyasztott borok készítése, a kulturált borfogyasztási szokások és a borkultúra kialakítása a saját generációjuknál.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényen való részvétel ingyenesen, azonban az italfogyasztáshoz szükséges megvásárolni a fesztivál hivatalos poharát. A közönség két pohár típus közül választhat, prémium vagy exkluzív. A prémium poharakat minden kiállítónál, az exkluzív poharat kizárólag a Hellopay kártyafeltöltő pontokon lehet beszerezni. Az előző két évben vásárolt fesztivál poharak is használhatóak a rendezvényen.

A sok remek bort és pezsgőt kínáló faházak között a minőségi streetfood ételek is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, még osztrigázni is lehet, de a finom és népszerű lángosok is elérhető áron fogyaszthatók az italok mellé.

Nehéz lenne akár borászatot, akár konkrét italt kiemelni, de a Koch Pincészet különleges szűrt és szűretlen pezsgőit nagyon tudjuk ajánlani kipróbálni.

Viszont ha „DiVino” vagy a „Mitiszol” kiemelt helyen lévő standját felkeressük, akkor egy helyen több tételt is tökéletesen tudunk kóstolni.

Nyár és meleg lévén különösen ajánlhatók a remek, precízen behűtött pezsgők és Proseccok, de azért ne hagyjuk ki a finomabbnál finomabb borokat sem mellette, főleg ha az esti programokra érkezünk, és élvezzük az enyhe nyári esték hangulatát ezen a szinte családias, baráti rendezvényen!

A nyár utolsó hetét érdemes a Szabadság téren zöld környezetében zárni, hiszen 6 napon keresztül főszerepbe kerülnek a kiemelkedő magyar borok és pezsgők. A rendezvény vasárnapig várja mind a borfogyasztókat, mind a nézelődőket, tökéletes esti, hétvégi program főleg egy baráti társaságban, mindképen javasoljuk a kilátogatást, mi is vissza fogunk térni!

A rendezvényről több információ:  

weboldal: https://www.borespezsgo.hu

Facebook: https://www.facebook.com/borespezsgobudapest/?locale=hu_HU

Instagram: https://www.instagram.com/borespezsgo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »