Közeledik a KŐFESZT – a nyugalom fesztiválja

Közeledik a KŐFESZT – a nyugalom fesztiválja

150 program, 6 településen, 12 helyszínen – július 31. és augusztus 4. között tartják a VI. KŐFESZT – A nyugalom fesztiválját Kővágóörsön, Kékkúton, Balatonhenyén, Köveskálon, Pálkövén és Révfülöpön.

A programfolyamon többek között fellép a Szent Efrém Férfi énekegyüttes, Pál István Szalonna és bandája-Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Modern Art Orchestra trió, Egri Péter és a Mystery Gang, Pokorny Lia, Gubik Petra, Kálloy Molnár Péter, Márfi Márk és az idén 15 éves színészzenekar, a Harmadik figyelmeztetés is.

Megnyílik a rendkívül tehetséges, mindössze 18 esztendős Mlinkó Márton László „Kölök” kiállítása, mint ahogy kerekasztal-beszélgetéseket is tartanak.

A Firkin – Szalóki Ágival és Horti Zoltánnal – ősbemutató keretében viszi színpadra Berg Judit Rumini Tükör-szigeten című könyvéből készült előadást.

És idén második alkalommal rendezik meg a KŐ-BAJUSZ-FESZT-et, ahol minden a magyar bajuszról szól és a nap fénypontja a bajuszmustra lesz.

Rengeteg családi és gyerekprogram, kézműves-foglalkozás várja az érdeklődőket, a nagy sikerű folklórprogramok  idén sem maradnak el, mint ahogy az éjszakai táncházak sem.

A szervezők továbbra is ingyenes rendezvényt biztosítanak az érdeklődőknek, de a környezeti fenntarthatóság érdekében a REpont keretében lehetőséget adnak arra, hogy a látogatók a visszaváltott üvegekkel, PET palackokkal az idei és 2025-ös programokat támogassák.

Mint a rendezők a tájékoztató alkalmával elmondták, céljuk az, hogy a Káli-medence térségét a magyar folklór központjává tegyék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »