Lillafüredi Pisztrángost teszteltük

Lillafüredi Pisztrángost teszteltük

Sokan vitatkoznak azon, vajon a Szilvásváradi vagy a Lillafüredi pisztrángos telep a jobb, ismertebb, kedveltebb. Nem biztos, hogy el kell dönteni, mind a kettőt ki kell próbálni ha arra járunk. Egy tény, a Magyar válogatott szakácsok a nemzetközi versenyeken a Lillafüredi pisztrángot részesítik előnyben.

Viszont mi most a fantasztikus Palota Szállodai pihenésünk alkalmával egyértelműen a Lillafüredi Pisztrángtelepet kerestük fel, ahol nem csak élőhelyükön lehet megtekinteni ezeket a szép halacskákat, hanem egyből, frissen meg is sütik nekünk.

A Palota Szállótól pár kilométerre Garadna irányába, a régi Kohó műemlék épülete után találjuk a Pisztrángtelepet, mely nem összekeverendő a nem sokkal előtte jobbra található étteremmel. Ha erre járunk, mindenképpen álljuk meg a kohó monumentális tömbje előtt, nagyon érdekes!

A parkolás kicsit nehézkes, főleg hétvégén, amikor rengetegen keresik fel egy finom ebédre vagy korai vacsira a telepet, de sokan csak friss halat vásárolnak elvitelre, és otthon készítik el.

Ugyan kicsit rossz érzés, hogy a rengeteg halacska boldogan ott ficánkol a medencékben előttünk, aztán kiszedik és megsütik nekünk, de nagyon érdekes látvány maga a nevelésük is, ha már itt járunk, ne hagyjuk ki megnézni.

Ne várjunk luxus körülményeket az egyszerű telepi sütődébe, fine dining ételkölteményeket se, viszont kapunk eredeti formában, abszolút frissen sütött szenzációsan finom halacskákat, vagy fokhagymásan, vagy sült hal képében. Természetesen azért sült krumpli és savanyúság kérhető hozzá.

Az erdei környezetben kialakított, fapadokból és asztalokból álló hangulatos, árnyas étkezésre kijelölt hely abszolút illik a miliőhöz, amit ez az egész „kézzel-lábbal” friss hal falatozás kínál, és közben körülöttünk úszkálnak a többiek.

És hát az ízek! Volt szerencsém több alkalommal is pisztrángot fogyasztani, de hát ezt a kulináris élményt meg sem próbálom leírni. Eleve ezen a telepen, eredeti körülmények között tenyésztett pisztrángok minősége a legmagasabb igényeket és elvárásokat is kielégíti, de az a tény, hogy a tányérunkon egyszerűen, de nagyszerűen elkészített példány max egy órával korábban még úszott, semmilyen más különleges elkészítési eljárást nem tud felülírni.

Az árak korrektek, természetesen itt nem éttermi színvonalat, minőségi kiszolgálást, és egyéb vendéglátási tényezőt kell figyelembe venni, hanem a frissességet és a minőséget, az viszont példás.

És hát a hangulat kérem! Jó-jó egy szép étteremben, színvonalas körülmények között, különlegességeket fogyasztani, de az „igazi” mégis csak a természetben, a csodálatos bükk hegyvonulatai között meghúzódó folyóvölgyben, árnyas, fás környezetben a „természet lágy ölén”, étkezési „etiketteket” nem betartva majszolni egy abszolút friss, és szenzációsan finom halat, és jófajta söröcskét kortyolni hozzá.

A hely tökéletes, hangulata egyedi, kihagyhatatlan célpontja kell hogy legyen mindenkinek aki a környéken jár, vagy a Palota Szálló vendége! Csak ajánlani tudjuk!

További információ: www.pisztrangtelep.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »