Estére is kínálnak programokat a gyulai kiállítóhelyek

Estére is kínálnak programokat a gyulai kiállítóhelyek

Az egész napos fürdőzés után is találhatnak programot a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban és a Ladics-házban a városban pihenők. A két kiállítóhely július 16-tól a főszezon hétköznap estéire is nyújt szolgáltatást – tájékoztatott Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Közlése szerint az Almásy-kastély a régóta népszerű, a szombati napokon garantált programként hirdetett gyertyafényes tárlatvezetését kínálja a nyári főszezonban keddenként is. Az este fél 8-kor kezdődő esemény résztvevői a pincét, a cselédlépcsőt és a főúri enteriőrt fedezhetik fel a 19. század esti fényviszonyai között, majd kóstolhatnak gyulai finomságokat.

Szerda esténként 20 órától a Ladics-ház lesz tárlatvezetéssel bejárható. A lámpafényben véget érő programon a házról keringő helyi legendákról lesz szó: többek között Borbála szelleméről, a Mária Teréziától kapott csészékről, a fiatal Munkácsy állítólagos festményéről, két ablakkarcolásról, az emeletes írószekrény titkairól.

Fekete-Dombi Ildikó elmondta: az Almásy-kastélyban a Munkácsy: a sikersztori című időszaki kiállítás is megtekinthető lesz tárlatvezetéssel csütörtökönként, 19.30-as kezdéssel. A tárlat az első ecsetvonásoktól a világhírnévig követi végig Munkácsy Mihály életét abban az épületben, ahol ismerkedni kezdett a festészettel.

– Közös a Ladics-házban és a Munkácsy-kiállításban, hogy mindkettőben VR szemüveg segíti a tárlat megtekintőit az időugrásban 1869-be és 1910-be – tette hozzá a szakember.

– Kezdeményezésünkkel Gyula esti programkínálatát akarjuk színesíteni. A vacsorát követő időtöltés több is lehet így egy sétánál. Egyúttal alternatívát is nyújtunk azoknak, akik úgy fedeznék fel városunk értékeit, hogy nem akarnak lemondani a Gyulai Várfürdő adta napközbeni feltöltődésről sem – fogalmazott. Hozzátette: törekvésüket jelzi az is, hogy a Ladics-ház és a Munkácsy-kiállítás esti eseményének nincs külön díjszabása; a nyitvatartási időben érvényes jegyárakkal dolgoznak. A kastély gyertyafényes tárlatvezetése pedig megegyezik a szombati napokra hirdetett, garantált programéval.

A keddi, szerdai és csütörtök esti eseményekre előzetesen regisztrálni kell. A részvételi szándékot az Almásy-kastély ajándékboltjában vagy a 66/650 218 telefonszámon lehet jelezni minden nap 10-19 óra között. Az adott napi programra délután 3-ig lehet jelentkezni. A részletek és a jegyárak megtalálhatók a két kiállítóhely online felületén és közösségi média oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »