Családi, baráti szállás Székelyföldön

Családi, baráti szállás Székelyföldön

Csíksomlyói kirándulásunk alkalmával a Kárpáteurópa Utazási iroda a csodálatos hegyi környezetben elhelyezkedő Tusnádfürdőn foglalt nekünk szállást, melyet most bemutatunk olvasóinknak is.

A festői fekvésű, fürdőjéről és kirándulási lehetőségeiről, (no és medvéiről…) ismert település Székelyföld magyarok lakta vidékének szívében helyezkedik el, vonattal akár közvetlenül is elérhető Magyarországról. Remek kiinduló pontja lehet a környék híres látványosságainak felfedezésére, főleg ha egyben egy csodálatos erdei, hegyi környezetben pihenni is szeretnénk.

Maga a szállás, a Casa Róza Tusnádfürdő legszebb részén, egy kisebb folyó partján fekszik, de mindenhez közel (vasútállomás pár perc séta…). A kertből kilépve egyből indulhatunk kirándulni is, de Tusnádfürdő nevezetségei, fürdője is karnyújtásnyira van.

De nézzük meg ezt a magyar család áltál üzemeltetett házat! Nem szó szerinti falusi turizmus, tehát a „háziak” nem laknak a vendégekkel egy épületben, tehát a szállás panzió jellegű.

A hat szépen berendezett szoba között van, amihez tartozik fürdőszoba és wc, de annak sem kell aggódnia, akinél nincs, ugyanis még két wc-s fürdőszoba és plusz 2 wc segít áthidalni a hiányt. Mivel javarészt baráti társaságok veszik igénybe, így ez amúgy sem gond.

A szobák és a ház tisztasága tökéletes, ágynemű teljesen rendben van a kényelmes ágyakon.

A szobák egyszerűnek mondhatóak, de kényelmesek és modernek, tv-vel szereltek, az ingyenes wifi az egész házban biztosított. Van szoba, amihez terasz is tartozik, de a kilátás mindenhol erdei, hangulatos.

De a fő lényeg nem a szobákon van, hiszen ide nem ezért jövünk! Az erdei környezethez híven pompás kis kert várja a vendégeket, ahol minden rendelkezésre áll, ami egy családi, baráti pihenéshez elengedhetetlen.

Grillező, bográcsozó, kerti padok mellett fával fűthető kerti dézsa is szolgálja a kényelmünket, melyből akár a szikrázó csillagos eget is kémlelhetjük egy jó itallal a kezünkben.

Ha melegünk van, akkor egy kisebb úszómedence napozóágyakkal is segít a kirándulások fáradalmainak kipróbálásában.

A ház alapvetően önellátó, de a különben szakácsként dolgozó házigazda örömmel készít fenséges ételeket, méghozzá szinte teljes egészében saját maga, vagy Tusnádfürdőn és környezetében beszerezhető házi termékekből.

Mi félpanzióval voltunk, így volt alkalmunk a fantasztikus helyi ételeket, italokat kóstolni, melyből gyakorlatilag korlátlanul lehet fogyasztani, de mindenben kompromisszum képes a nagyon barátságos házigazda házaspár.

Bár kutyák és cicák vannak természetesen, de aki a sajátjáról sem szeretne lemondani, minden további nélkül van rá lehetősége.

És mi vár még ránk ebben a mesebeli környezetben, családias szolgáltatások, barátságos környezet, remek helyi ételek-italok mellett, enyhén szólva is baráti árakért? Nos javasoljuk keressék fel, és tapasztalják meg személyesen! Mivel mi Csíksomlyói társas úton, és nem túl jó időben voltunk, így sok mindenben csak a lehetőségeket láttuk, de ez is egy okkal több, hogy garantáltan visszatérjünk!

További információ és foglalás: www.karpateuropa.hu vagy Kovács Levente Tusnádfürdő 0733972708

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »