Több mangalica húst az asztalra!

Több mangalica húst az asztalra!

Országos kampány indul az egészséges és nagyon finom mangalica húsok minél nagyobb arányú fogyasztása mellett, ugyanis bár fokozatosan növekszik a népszerűsége, de még mindig messze elmarad az aránya a húsfogyasztásban más termékekkel szemben. Igaz örvendetes tény, hogy 30 éve még szinte a kihalás fenyegette ezt az ősi sertés fajt, ma viszont már sok helyen kóstolhatjuk, vásárolhatjuk, és egyre nagyobb érdeklődésnek örvend.

Pedig nem csak hogy nagyon finom, és nagyon széleskörű a felhasználhatósága, hanem rendkívül egészséges is! A magas zsírsavtartalom, a megfelelő omega-6 és omega-3 zsírsavarány, valamint a mangalica húsban levő antioxidánsok szerepet játszhatnak a koleszterin és egyes zsírsavak aterogén hatásának ellensúlyozásában. De a hús számos más komponense is rendelkezik humán táplálkozás-élettani szempontból kiemelt jelentőséggel, hiszen a hús a legfontosabb forrása számos mikroelemnek és vitaminnak.

Szerencsére egyre több étterem is felveszi ezt a remek alapanyagot a kínálatába, így számos helyen tudjuk megkóstolni ezeket a finomságokat akkor is, ha otthon nem szeretnénk beiktatni az étrendünkbe.

Vidéki szállodák, panziók, de főleg speciális „falusi” szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyek is egyre inkább előszeretettel alkalmazzák kínálatukban ezt a remek élelmiszert, de piacokon, vásárokon is mindinkább találkozunk a mangalica termékekkel.

Viszont hogy mégis csak egyre több háztartásnak legyen kedve kipróbálni a mangalica húst is, február 6 és 21 között nagyszabású, országos kampány indul. Ez nem csupán a reklámokban fog megnyilvánulni, hanem több alkalommal kóstolásra is lehetőség lesz nyilvános rendezvényeken (nem csupán éttermekben, akik amúgy is tartják az étlapon), illetve egy komoly nyereményekkel kecsegtető játék is szerepelni fog a listán! A játék az Agrármarketing Centrum honlapján érhető el, ahol az érdeklődőknek tíz kvíz kérdésre kell válaszolniuk február 13-19. között.

A nyilvános kóstolásokról, és más, a mangalica hússal és a kampányhoz kapcsolódó részletekről is ezen a weboldalon olvashatunk!

Aki teheti, használja ki ezt a mostani kampányhoz kapcsolódó lehetőségeket, kóstolja meg, próbálja ki ezt a remek minőségű és egészséges húst, garantáltan nem fogja megbánni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »