Lumina Park – téli program a Palatinuson

Lumina Park – téli program a Palatinuson

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és lengyel partnere, a Lumina sp. z o. o. új látványosságot alakított ki a margitszigeti Palatinus fürdő strandterületén. A Lumina Parkot Dr. Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese, Borosné Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója és Krzysztof Sachs, a Lumina sp. z o. o. kreatív igazgatója nyitotta meg a mai napon. A különleges fény- és hangjátékkal működő mesebeli világ október 28-tól várja látogatóit.

A Palatinus fürdő strandján egy-egy forró nyári napon 5-6 ezer vendég is megfordul, télen a látogatók száma lényegesen kevesebb. Társaságunk a forgalom kiegyenlítésére keresett olyan lehetőséget, amely a hidegebb időjárás ellenére is a Margitszigetre vonzza a vendégeket.

A Lumina sp. z o. o. saját hazájában már több városban sikeresen működtett fényparkokat (Wroclaw, Poznan, Lublin, Bydgoszcz), majd tovább lépve európai fővárosokban kívánta bővíteni tevékenységét, így Budapest mellett Prágában, Vilniusban is megjelenik a Lumina Park. Lengyel partnerünk Budapesten a Palatinus strandot megfelelő helyszínnek találta a fénypark kialakítására. Az együttműködés keretében a helyszínért a fürdőt, azaz társaságunkat bérleti díj illeti meg, a Lumina Park forgalmában pedig mindkét fél érdekelt.

A strandszezon zárását követően, szeptemberben érkezett az első kamion, és kezdődött meg a fénypark elemeinek felépítése, a világítás szerelése, tesztelése. A teljes fénypark energiatakarékos LED-világítással működik, a legkorszerűbb, legenergiahatékonyabb technikát használva. A park napi összenergiaigénye nagyjából annyi, mint két pizzasütő kemencének.

A fényparkot a Palatinus Fürdő dolgozói üzemeltetik, így a fürdő téli, kisebb forgalmú időszakában ez segíti a munkavállalók megtartását. Az attrakció ugyanakkor hozzájárul a főváros téli turizmusának növeléséhez, bevételt hozhat Budapestnek és a turisztikában érintett vállalkozásoknak. Október 28-tól egészen jövő év február végéig várja a látogatókat. Ebben az időszakban minden nap sötétedéstől 21 óráig tart nyitva. Belépők online – a Lumina Park weboldalán keresztül – és a helyszínen vásárolhatók.

A budapesti Lumina Park varázslatos élmény minden korosztálynak Mikulás, karácsony és szilveszter idején, ugyanakkor téli délutánokra, estékre remek közös családi vagy baráti program lehet a főváros egyik legszebb helyén, a Margitszigeten.

Gondolva azokra a gyerekekre, akik a mostani nehéz időkben talán nem jutnának el a fényparkba, a fővárossal együttműködve több mint 500 rászoruló család számára ingyenes belépést biztosítunk. A megnyitó napján a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek csoportja próbálhatta ki elsőként a Lumina Park varázslatos világkörüli utazását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »