Ingyenes programokkal, hajtánypályával, ritka járművekkel vár a családi nap a Gyermekvasúton

Ingyenes programokkal, hajtánypályával, ritka járművekkel vár a családi nap a Gyermekvasúton

Október 19-én a budapesti Gyermekvasút játékos családi nappal vár kicsiket és nagyokat egyaránt a hűvösvölgyi végállomáson. A vonatok sűrített menetrend szerint, a szokottnál gyakrabban közlekednek, a vasútvonal alsó szakaszán betétjáratok is indulnak.

Szombaton 10-16 óráig családi napot tartanak Hűvösvölgyben. Az állomás melletti fogadóparkban lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, tűzoltóautó, buborékshow, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést vagy az alkotóházat is. 

Érdemes kipróbálni a kezes-lábas játszóházat, ahol minden játékot pedállal, mintegy biciklit kell meghajtani. 

A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút és terepasztal várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig. A színpadon délután fellép a Majorka Színház és a Mesélő bőrönd társulat, a Törökbálinti Hegyőrség kutyás bemutatója is látható lesz. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak. 

A hűvösvölgyi programok díjmentesek.

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak, de akik a hűvösvölgyi programok forgatagából szeretnének csak egy rövidebb utazást tenni, számukra előnyös, hogy a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20-30 percenként járnak a vonatok. A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. 

A hűvösvölgyi családi programok mellett érdemes sétát tenni az őszi erdőben, akár több szakaszon is vonatra szállva, ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók. Hűvösvölgy, Szépjuhászné és Széchenyihegy állomáson a kisvasútra jegyet vásárolni akár OTP SZÉP kártyával is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »