Bor-Barangolás a mecseknádasdi pincesorokon

Bor-Barangolás a mecseknádasdi pincesorokon

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót szeptember 21-én.

A helyi borosgazdák összefogásából, illetve a Pécs-Mecseki Borút Egyesület támogatásával egy remek borturisztikai eseménnyel gazdagodott a Pécsi Borvidék rendezvénynaptára is néhány évvel ezelőtt. A 300 éves szőlőtermesztési és borkészítési hagyományokra építkezve álmodtak meg Mecseknádasdon egy olyan őszi rendezvényt, melynek során a négy pincesoron elterülő kis pincék és nagyobb családi pincészetek zsűrizett borait mutatják be a közönségnek. 

Mecseknádasd gyönyörű és a mai napig rejtett értékei vannak, melyekre minden látogató rácsodálkozik, aki a barangolás során végigjárja a pincesorokat. Szerintünk lenyűgöző nem csak a falu kiváló és széles borkínálata, hanem maga a panoráma kilátás, melyet szívesen mutatunk meg a hozzánk érkezőknek – mesélte el Schlapp Csaba, a Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesületének elnöke.

A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a minőségre, így csak olyan bor kerülhet a látogatók poharaiba, melyet előtte az egyesület a zsűrizése során is jóváhagyott. Minden pincénél összehangolva, 3-3 bor kóstolható majd. A szervezők szakmai (helyi borászok vezette) idegenvezetést is biztosítanak azoknak, akik többet szeretnének megtudni a borokról és Mecseknádasdól. 

Az előre zsűrizett kiváló (új)borokat egy jegy ellenében kóstolhatják végig a borkedvelők. Ezek között jellemzően fehér- és kékszőlő fajtákat találunk (Cserszegi fűszeres, Zenit, Irsai Olivér, Chardonnay, Merlot, Kékfrankos). De kínálunk ropogós gyümölcsös rosét és a svábokra oly jellemző sillert is; ahogyan jelen lesz Pécsi Borvidék zászlósbora, a Cirfandli is. Célunk, hogy a látogatók többsége végig járja az előre kijelölt „borutat”, s minden pincénél kóstolhasson helyi különlegességeket – tudtuk meg a szervezőktől. 

A szervezők a napközbeni boros rendezvényen kívül, a Hetényi Családi Pincészet és Birtokra hívják az érdeklődőket az esti órákban, ahol vacsorázási lehetőség és élő jazz zene is lesz.  A vacsora mellé a Cats&Jazz zenész páros szórakoztatja majd a közönséget. 

Nyitott pincék és pincesorok:

Trieb-pincesor: Garai Pince, Schraub Pince, Lovagpince: Wekler Családi Pincészet

Schlawaker Grund: Hudák Weingarten | Keszler Pince | Schultz Pince | Gungl’s Weinkeller | von Wely & Mack Pince | Arnold Pince | Makk Pince | Rauschenberger Pince

Czehmanns Grund: Schum Pince (2)

Rékavölgyi-pincesor: Hetényi Családi Pincészet és Birtok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »