Koncertekkel és dűlőtúrákkal érkezik szeptemberben a Kerekdomb Fesztivál

Koncertekkel és dűlőtúrákkal érkezik szeptemberben a Kerekdomb Fesztivál

A Művészetek Völgye testvérfesztiválja, a Kerekdomb szeptember 13. és 15. között csábítja Tállyára a látogatókat koncertekkel, borkóstolókkal, dűlőtúrákkal és színházi előadásokkal, hogy együtt köszöntsék az őszt. 

A Kerekdomb Fesztivál programjai legalább annyira színesek, mint az ősz: a könnyűzenei koncertektől kezdve a komolyzenéig sokféle műfajra rophatjuk, de választhatunk irodalmi előadásokat, beülhetünk egy színdarabra, a kisebbekkel ringatóra vagy éppen gyerekkoncertre, két kerékre pattanva felfedezhetjük a Tokaji borvidéket vagy éppen meg is kóstolhatjuk annak borait. 

A fesztivál legnagyobb színpadánál, a Vincellér Színpadnál olyan zenekarokra bulizhatunk majd, mint az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif, de vasárnap itt láthatjuk majd a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadását is, Goldoni darabját, a Mirandolinát. 

A Palota Borházban ezúttal is a legfrissebb előadók szólnak majd az árnyas szőlőlugasok alatt: az Analog BalatonAjsa LunaLabek&ChrobakLenkke_CserihannaSzlimmyMehringer és Co Lee is itt lép fel, utóbbi dj settel érkezik. A fesztiválon olyan előadókkal találkozhatunk még, mint a szlovák Dis Is Markéta, a lengyel Cheap Tobacco, a Cimbali Trio, a MörkBeck ZoliPalágyi IldikóGorg és BenzolBodor Áron (Esti Kornél) vagy éppen Saya Noé

A komolyzene kedvelői a tállyai evangélikus templom akusztikáját élvezhetik majd többek közt a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjén.

Tállya a Tokaji borvidék jelentős bortermelő települése, a fesztivál programjában is fontos szerepet kapnak a helyi pincészetek. Megismerhetjük azok történeteit, dűlőtúrákon felfedezhetjük hogyan készül a bor és honnan is kerülnek a poharunkba a szőlőszemek. 

Persze, a poharak sem maradnak szárazok: a fesztivál borútlevelével 21 borászat borait és egy pálinkafőzde pálinkáját lehet majd megkóstolni és részt venni különféle tematikus borkóstolókon, beszélgetéseken.  


A képzőművészet kedvelőinek érdemes lesz ellátogatni a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étterembe, ahol a fesztivál ideje alatt nyit meg a Művésztelep Galéria, de több irodalmi előadás és beszélgetés otthona is lesz a hely. Náray ErikaNyáry KrisztiánSzirtes Edina MókusGryllus Dániel és Vecsei H. Miklós is itt lép fel többek között. 

A Közösségi Ház ezúttal is színházzá változik a fesztivál ideje alatt, ahol Pokorny Lia A majdnem tökéletes boldogság receptje című önálló estjét láthatjuk, Szinetár Dóra Egy életem című életrajzi stand up estjét, Cserna-Szabó András A pacal ideje című darabját, a Sanyi, Én és a gyerekek A kerek kő című előadással érkeznek, az Art-Színtér pedig Agnieszka Osiecka Ő meg Ő című darabját adja elő. 

A fesztiválon számos gyerekprogram közül is válogathatunk. A település környezete és történelme is felfedezésre hív: részt vehetünk várostörténeti sétákon, a környéket felfedező gyalog-, kenu- és kerékpáros túrákon, még futóversenyre is benevezhetünk. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »