A mama főztjével vár mindenkit a Nagy SVÉT találkozó Tatán

A mama főztjével vár mindenkit a Nagy SVÉT találkozó Tatán

Az Esterházy kastély parkja ad otthont az idei Nagy SVÉT találkozónak szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap). Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház.

Eseményünkkel a Sakura-díjas éttermeink, termelőink összefogásával mutatjuk meg, hogyan lehet a hazai termékeket, termelőket bevonni, az ételeket a tájegységek alapanyagaiból elkészíteni”

Az Esterházy kastély parkjában felállított mobil vendéglátóhelyek között olyan neves éttermek sorakoznak fel, mint az Anyukám Mondta Encsről, az Erhardt Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből. A rendezvényen megjelenik még a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből. 

Rajtuk kívül találkozhatunk még mangalicatermékekkel, kézműves sörökkel, hazai pálinkákkal, továbbá Szabi a Pék finomságaival. A magyar szarvasgomba mellett idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola Község Önkormányzata mutatkozik be. Elhozzák Szatmár igazi „fekete aranyát”, megmutatják hogyan készül rézüstben ez a különleges finomság.

Idén is a programok között szerepel a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár bemutatkozása. A szervezők várnak minden érdeklődőt, aki szereti a finom ételeket és szeretné megkóstolni a hazai alapanyagok különleges ízeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »